HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy elhagyott kamionban 39 holttestet találtak a hatóságok, Essexben. A rendőrséget éjszaka helyi idő szerint háromnegyed kettőkor értesítették, amikor a tragédiát mentősök felfedezték.

Az eset Grays-ben történt, a Waterglade Ipari Parkban.

A bolgár kamion 25 éves észak-ír sofőrjét letartóztatták. Az ügyben gyilkosság miatt indult vizsgált. Az áldozatok azonosítása folyamatban van, de hosszú időt fog igénybe venni. Egyelőre azt lehet tudni, hogy az áldozatok között legalább egy tinédzser korú is van. Az egész ipari parkot lezárta a rendőrség.

Boris Johnson miniszterelnök is megrendülésének adott hangot, és mély együttérzését fejezte ki az áldozatokkal és hozzátartozóikkal kapcsolatban.

A hatóságok úgy tudják, hogy a teherautó Bulgáriából indult, és október 19-én, szombaton érkezett meg az országba. A kamion Angliába feltehetően a walesi Holyheaden keresztül érkezett. A város Írország és Anglia közötti kompos közlekedés egyik bástyája, ha így van, akkor onnan át kellett utazniuk fél Anglián, Grays-ig, a két város 500 kilométerre van egymástól.

Priti Patel belügyminiszter a londoni alsóház képviselőit tájékoztatta a vizsgálatról, megerősítette azt a korábbi rendőrségi közlést, hogy a kamion az észak-walesi Holyhead kikötőjében lépett be Nagy-Britanniába még szombaton.

Patel hangsúlyozta, hogy ez a kikötő az Írországból érkező kompforgalom egyik legnagyobb fogadóállomása. A belügyminiszter elmondta: a vizsgálatba bekapcsolódott a brit határőrség, az Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) és a bevándorlással kapcsolatos bűncselekmények felderítésére szakosodott belügyminisztériumi szervezet (Immigration Enforcement).

Yvette Cooper, az alsóház belügyi bizottságának elnöke szerdai nyilatkozatában hangsúlyozta: jóllehet egyelőre nem ismertek a tragédia körülményei, az azonban tudható, hogy az embercsempészet a legveszélyesebb bűncselekmények közé tartozik. A vizsgálatba be kell vonni az ír és a bolgár rendőrséget is, írja az MTI.

index.hu

Feltöltve: 2019.10.23.
Megnézve: 843

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra