HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nyakig merülhetett a politikai elit mocskában a hazai közvélemény.

A rendszerváltás utáni választások talán legdurvább kampánya előzi meg a vasárnapi önkormányzati választást. Az elmúlt hetekben a korrupció mellett félrelépésekről, urizálásról és drogozásról is lerántotta a leplet a kampánygépezet. A legnagyobb visszhangot a győri fideszes polgármester, Borkai Zsolt szexbotránya váltotta ki, a szivárogtató névtelen blogger pedig súlyos pénzügyi visszaélésekkel is megvádolta őt, illetve a környezetét, bár bizonyítékokat eddig nem tett közzé.

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az Indexnek azt mondta, nem példaértékű Borkai viselkedése, de alapvetően magánügynek tartja a történteket. A portál szerdán már arról is írt, hogy már a kampány előtt árulták a felvételeket.

Wittinghoff Tamás budaörsi polgármestert szintén nem érte váratlanul a róla készített szexvideó elterjedése, őt ugyanis elmondása szerint már jó ideje zsarolták vele. Az eset külön érdekessége, hogy a felvétel már másfél éve megtalálható az interneten, ám szórólapokon csak a kampányban kezdték el terjeszteni. Míg Wittinghoff beismert mindent, addig Borkai szerint részben igazak, részben manipuláltak a felvételek. Szintén manipulált anyagokat emlegetett az a kispesti szocialista politikus, aki a Hír TV szerint fehér por adagolása közben beszél korrupciós ügyletekről egy felvételen.

Ceglédi Zoltán politikai elemző azt gyanítja, hogy sok esetben a pártközpontok azzal is tisztában vannak, milyen sara van a másiknak.

– Wittinghoff Tamás, a kispesti szocialista és Borkai ügyét egymással összefüggésben kell értelmezni. Ezek kölcsönösen be voltak készítve, mint a hidegháború idején az atomtöltetű rakéták. Valaki kihozta az egyiket, és erre kellett válaszolni. Mivel a jelöltállítási folyamat lezárult, aligha fogják visszaléptetni Borkait, de a Fideszben neki már nem sok babér fog teremni – magyarázta lapunknak a szakértő, aki szerint azért is tűnnek fel abszurd elemek a mostani kampányban, mert óriási a témahiány mindkét oldalon.

Erre a jelenségre jó példák lehetnek a fővárosi események, amelyek inkább hasonlítanak trollkodásra, mintsem politikai küzdelemre. Karácsony Gergely aktivistái például nyúljelmezben heccelték nemrég Tarlós Istvánt, az egyik párbeszédes képviselő még a főpolgármester sajtótájékoztatóján is megjelent.

A Fidesz ifjúsági szervezete sem tétlenkedett a kampányban, ők cirkuszi zenével zavarták meg Karácsony rendezvényeit, sőt még parkoló automatás öltözéket is magukra kaptak, hogy a zuglói ügyekre hívják fel a figyelmet.

A legsúlyosabb eset az volt, amikor kapucnis ismeretlenek letakart lajstromszámú motorcsónakkal jelentek meg Karácsony programbemutatóján, amelyen cirkuszi zenét bömböltettek. Az akciót – amely miatt nyomozás is indult – senki nem vállalta magára. – Az ellenzék nagy hibát követ el, hogy beleáll a cirkuszolásba, hiszen igazolják a Fidelitas plakátját, miközben Tarlós alkalmas városvezetőnek tudja mutatni magát – vélekedett lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.10.09.
Megnézve: 846

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra