HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ankara — Egyre jobban eszkalálódik a helyzet a török–szír határon!

Hétfőn újabb csapatokat küldtek a törökök a szíriai határra, hogy megindítsák a hadműveletet a szíriai kurdok ellen, akik az USA legfőbb szövetségeseként harcoltak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és Bassár el-Aszad (54) szíriai elnök rezsimje ellen.

Az amerikaiak tegnap megkezdték katonáik kivonását Szíria északkeleti vidékéről, ezért tervezhetik a törökök a bevonulásukat a térségbe. A Fehér Ház hivatalos közleményben jelezte, hogy nem támogatja a várható török hadműveletet, de „nem is bonyolódik bele”, ugyanakkor Donald Trump (73) amerikai elnök Twitteren fenyegette meg Törökországot, mégpedig gazdaságának teljes megsemmisítésével, amennyiben megengedhetetlen lépéseket tesznek Szíriában.

A harcoló feleknek azonban számolniuk kell azzal, hogy a térségben mintegy 11 ezer, az Iszlám Államból származó terroristát tartanak fogva a kurd milíciák, s ezeknek a börtönöknek, illetve terrorista foglyoknak a sorsa a várható török offenzíva miatt bizonytalanná vált, legalábbis a kurdok szerint.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.10.08.
Megnézve: 889

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra