HIRDETÉS
HIRDETÉS

'56-os dal zengett a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján.

Orbán Viktor is felszólalt a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában, ahol kora délután Giuseppe Conte olasz kormányfő is részt vett, és beszédében bírálta a V4-es országokat és a magyar miniszterelnököt is.

A Hvg.hu beszámolója szerint a kormányfő beszédében emlékeztette hallgatóságát arra, hogy Magyarország majdnem 50 évig szovjet elnyomás és megszállás alatt állt, miközben az olaszok szabadságban éltek. Megemlítette a pesti srácoknak emléket állító Avanti Ragazzi di Buda (Előre budai fiúk) kezdetű '56-os olasz dalt, amelyet felállva és tapsolva kezdett énekelni az egész csarnok.

"Magyarország 2010-ben olyan állammodellt hozott létre, amelyet Brüsszelből erősen támadtak" - folytatta Orbán. "De Brüsszelben sokan készen kapták a demokráciát, nekünk meg kellett érte küzdenünk" - tette hozzá a kormányfő. A migrációról szólva elmondta, hogy ő már 2015-ben látta, hogy az európai vezetők hozzáállása veszélyezteti az európai életformát. "A bevándorlás az ő céljukat szolgálja, szavazókat importálnak, akiknek meg fogják adni az állampolgárságot" - mondta.

Az olasz kormányfő, Giuseppe Conte vádjaira is válaszolt: "Délután a kollégám azt javasolta önöknek, hogy kérdezzenek arról, Magyarország miért nem segíti Olaszországot a menekültek átvételével". Orbán válasza szerint van, amiben tud segíteni Magyarország Olaszországnak, de a menekültek kvóta szerinti elosztásában nem. Megismételte: a segítséget oda kell vinni, ahol nélkülöznek az emberek.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.09.21.
Megnézve: 1055

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra