HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az összes megkérdezett körében Tarlós István főpolgármesterre 37 százalék, ellenzéki kihívójára, Karácsony Gergelyre pedig 34 százalék szavazna az őszi önkormányzati választáson. A két jelölt között már csak néhány százalék a különbség, ami a felmérés hibahatárán belül van, derül ki a Publicus Intézet felméréséből.

Puzsér Róbertre 4 százalék, Berki Krisztiánra kevesebb mint 1 százalék tervezi leadni szavazatát, a bizonytalanok aránya 25 százalék.

A felmérés szerint a kormánypártok által támogatott Tarlós István legfontosabb bázisát a 45 és 59 év közötti, illetve a szakmunkás végzettségű szavazók jelentik, míg a magasabban iskolázottak és a fiatalabbak, valamint az idősebbek körében alacsonyabb a támogatottsága.

Az ellenzéki Karácsony Gergelyre a Fidesz szavazók 9, az MSZP szavazók 91, a DK szavazók 95, míg a Momentum szavazók 69 százaléka tervezi, hogy szavaz.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából szeptember 9. és 14. között 1006 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatást a Budapesten élő választókorú népesség körében.

Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-3,1 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb budapesti lakos megkérdezésével kaptunk volna.

A kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb budapesti közvélemény-kutatása a biztos szavazók körében vizsgálta az erőviszonyokat. Eszerint Tarlós jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett. A biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék). A z aktívan kampányoló Puzsér Róbert ebben a felmérésben 7 százalékos eredményt tudhat magáénak, és Berki Krisztián is elérte az egy százalékot.

index.hu

Feltöltve: 2019.09.17.
Megnézve: 883

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra