HIRDETÉS
HIRDETÉS

20:45-kor kezdődik a nagy mérkőzés: igazi rangadót vív a magyar labdarúgó-válogatott hétfő este Szlovákiával Budapesten – cikkünket folyamatosan frissítjük!

Kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll a 2020-as Eb-re való kijutásért vívott harcban a magyar labdarúgó-válogatott. Az olasz Marco Rossi vezette gárda ugyanis hétfő este a Groupama Arénában vághat vissza Szlovákiának a selejtezőcsoport első mérkőzésén elszenvedett, nagyszombati 2-0-s vereségért. A válogatottat pedig nem csak a revans iránti vágy vezetheti, hanem az az összesen körülbelül 1 milliárd forintos prémium, ami abban az esetben ütheti a válogatott játékosok és a stábtagok markát, ha sikerül kijutni a jövő nyári, részben Budapesten rendezett kontinensviadalra. Márpedig erre minden esélye meg is van a magyar csapatnak, ugyanis a Szlovákiában elszenvedett vereség óta Dzsudzsák Balázsék parádéznak: hazai pályán sikerült két vállra fektetni a vb ezüstérmes horvát válogatottat és a Gareth Bale fémjelezte walesi nemzeti tizenegyet is, emellett pedig Azerbajdzsánban is magabiztos sikert aratott a válogatott. A magyar csapat 9 pontjával így a csoport élén áll négy forduló után, a szlovákok hat ponttal a negyedikek.

Kezdőcsapat:

Marco Rossi a mérkőzést megelőzően elmondta, levonta a tanulságokat a montenegrói mérkőzésből, így nem kockáztat a kezdőcsapat kijelölésekor. Látva a 11 nevet, akik kezdőként futnak ki a pályára Szlovákia ellen, kimondható: a szövetségi kapitány valóban nem kockáztatott, ám amennyit igen, az kifejezetten örömteli. Nagy Ádám ugyanis – korábbi sérülése után – a kezdőcsapatban kapott helyet, azaz úgy néz ki, sikerült „összedrótozni” erre a mérkőzésre!

A magyar válogatott kezdője:

Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Kádár – Kleinheisler, Nagy Á. – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai.

A stadionban már szép számmal gyülekeznek a szurkolók, minden bizonnyal tényleg telt ház lesz a Groupama Arénában. Ugyanakkor elképesztő jelenetek zajlanak le a mérkőzés előtt a vendégszektorban, ugyanis egy szektoron belül helyezkednek el a szlovák ultrák a fekete pólót viselő, felvidéki magyarokkal, a két csoportot a szektoron belül mindössze egy rendőrsorfal választja el egymástól, és a kettészakadt szlovák tábor folyamatosan egymást hergeli.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.09.09.
Megnézve: 988

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra