HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hatalmas vihar sújtott le Szegedre hétfő délután.

A Szegedi Tudományegyetem jogi karának épületébe belecsapott a villám, leszakítva egy darabot a tetőből . A szeged.ma olvasói információkra hivatkozva azt írja, a hurrikán erejű szél gerendákat szakított le az SZTK tetejéről és az ablakokat is betörte.

Az orkán a fákat is megtépázta - a Széchenyi téren ágakat szakított le, az egyik pont a padon ülő emberek fejére esett. A sérülteket mentők látják el.

A Délmagyar azt írja, hogy Szegeden káosz van a tömegközlekedésben is - leszakadt felsővezetékek és sínekre dőlt fa akadályozza a villamosok és trolik a haladását.

A katasztrófavédelem azt írja, több mint háromszáz bejelentés érkezett a Csongrád megyei műveletirányítási központba. Elsősorban Szeged utcáit áztatta el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső és a szél is sok problémát okoz. A Széchenyi téren egy padon ülő emberre szakadt rá egy platánfa, a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel beavatkoztak és kiszabadították. A Pusztaszeri utcában pedig egy társasház belső udvarát rongálta meg a szél. Az egységek emelővel érkeztek a helyszínre. Továbbra is a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot a megyében. A Szabadkai úton faágak dőltek a villamossínekre és a felsővezeték is leszakadt. A Hajnóczy utcában szintén több faág zuhant az úttestre, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A Met Hír információi szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat 112 km/h-s széllökést regisztrált! Többen megsérültek, a jelenlegi információk szerint egy életveszélyes és egy súlyos sérült van!

blikk.hu

Feltöltve: 2019.09.09.
Megnézve: 1071

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra