HIRDETÉS
HIRDETÉS

Meg kellett állítani két InterCity vonatot Hort-Csány állomás közelében augusztus 9-én délután, mert a váltó nem megfelelő irányban állt - közölte a Mávinform sajtóügyelete.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A szemből, Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól állították meg a helyzet tisztázásáig. Az iho szakportál ezzel szemben úgy tudja, a két mozdony egymástól kevesebb, mint kétszáz méterre állt meg, az állomás végponti, vagyis Vámosgyörk felőli végén.

Az olvasónk által küldött fényképek inkább az utóbbi látszanak igazolni, a két vonat közötti távolság jelentősen kevesebbnek tűnik ezer méternél.

Az eset mindenképpen nagyon súlyos, hiszen frontális összeütközés is történhetett volna.

A történtek miatt a rendőrség is nyomoz, emiatt Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között szünetel a vonatközlekedés. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai.

A rendőrségi helyszínelés befejeztével a vonatközlekedés este újraindult Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között, de a menetrend szerinti közlekedés csak szombat reggelre állhat helyre.

index.hu

Feltöltve: 2019.08.09.
Megnézve: 1577

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra