HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újpest polgármestere oklevéllel akarta ki tüntetni a Hullám nevű hajó fiatal kapitányát, Raub Emőkét, amiért a borzalmas éjszakán segédkezett a Hableány utasainak a mentésében.

Május 29-én történt a dunai hajókatasztrófa, amikor is a Viking Sigyn nevezetű szállodahajó nekiütközött a Hableány sétahajónak. A borzalmas estén összesen 28 ember vesztette éltét, és még a mai napig is 3 embert keresnek.

Raub Emőke – aki újpesti lakos - és legénysége két ember életét is megmentette aznap, de mikor felhívták az okelvéllel kapcsolatban, ő szerényen és határozottan visszautasította az elismerést. Mint mondta, ő csak tette a kötelességét.

Újpest polgármester, Wintermantel Zsolt azonban nem hagyta annyiban, és nemcsak közzétette a közösségi oldalán az elismerő kitüntetést, de arról is beszámolt, milyen szerény és alázatos a hős kapitány.

„Nem erőltettem, nem is fogom, de akkor is szeretném, ha tudná: mi, újpestiek büszkék vagyunk rá. Én személy szerint pedig hálás is vagyok, amiért büszke lehetek arra, hogy Újpest ilyen embereket ad a világnak.”

blikk.hu

Feltöltve: 2019.06.17.
Megnézve: 1279

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra