HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiengedték az előzetes letartóztatásból a Viking Sygin ukrán hajóskapitányát az V. kerületi Nagy Ignác utcai börtönből. Jurij C. nem mondott semmit, Mielőtt kilépett a kapun, odagurult egy fekete Mercedes mikrobusz, abba szállt be egyetlen szó nélkül, az arcát eltakarva.

Csütörtökön megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként, A bíróság rövid időn belül kiállította a szükséges papírokat, így a férfi el is hagyhatta az őrizetet.

Mint megírtuk, a Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében Jurij C. bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig, óvadék ellenében megszűnik a gyanúsított letartóztatása.

A másodfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves, ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.06.13.
Megnézve: 1397

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra