HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az egész ország területére másodfokú hőségriasztást adtak ki a meteorológusok, egyre csak fokozódik a kánikula. Szombatra már a 40 fokot is elérhető a hőmérséklet.

A hirtelen jött időjárás változás miatt eddig is nehéz volt elviselni a hatalmas hőséget, azonban a levegő továbbra is csak forrósodni fog a napokban. A szombati napra 40 fokot jósolnak a meteorológusok. Egész héten 27 fok fölött lehet a középhőmérséklet, ami miatt másodfokú riasztást adtak ki az egész ország területére.

A hirtelen beköszöntő tomboló nyár miatt nem volt elég ideje felkészülni a szervezetünknek a nagy hőségre, ezért fokozott figyelemmel kell lennünk a kánikula szabályaival szemben:

Ne tartózkodjunk a napon 10 és 15 óra között, még akkor sem ha strandon vagyunk!

Minél több folyadékot vigyünk be szervezetünkbe, lehetőleg szénsavmentes vizet. Különösen oda kell figyelnünk az gyerekekre és az idősebb korosztályra, akik nem érzékelik megfelelően a folyadékigényt.

Ha napszúrás vagy kiszáradás tünetei érzékeljük azonnal menjünk hűvös helyre és gondoskodjunk a víz utánpótlásról.

A delmagyar.hu oldala felhívja a figyelmet, hogy a nagy kánikulára való tekintettel fokozottan figyelnünk kell a közlekedésre, mivel jelentősen lankadhat a figyelmünk, ami balesethez is vezethet. Legyenek nagyon körültekintőek!

A nagy hőség nem csak ránk, de kedvenceinkre is veszélyt jelenthet: fontos, hogy védjük őket az erős napsugárzástól, illetve a sétáltatás során ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kisállatok tappancsát forró aszfalt miatt súlyos sérülések érhetik. Valamit semmilyen körülmények között ne hagyjuk az autóban őket!

blikk.hu

Feltöltve: 2019.06.13.
Megnézve: 1314

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra