HIRDETÉS
HIRDETÉS

Két olajszállító tankhajót ért támadás az Ománi öbölben. Robbanás rázta meg a tajvani megbízásból olajat szállító norvég tulajdonú, de Marshall-szigeteki zászló alatt hajózó Front Altairt, illetve megtámadták a panamai Kokuka Courageous nevű hajót is.

A norvég és a panamai tankereken összesen 44 ember teljesített szolgálatot. A Daily Mail szerint a Front Altairt hajókat megtorpedózták. Erre a 75 ezer tonna olajat szállító norvég hajó tajvani megbízója tett utalást, bár hivatalosan még nem erősítették meg, milyen típusú támadás érte a hajót.

A Kokuka Courageous 23 emberét és a Front Altair 21 fős személyzetét állítólag iráni egységek mentették ki.

Azt még senki nem tudja, valójában kik és miért támadták meg a hajókat, de tény, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak a támadások a térségben hajózó olajtankerek ellen. Nemrégiben az Egyesült Arab Emirátusok négy tankerét érte támadás. Az arab ország illetékeseinek akkori nyilatkozatai is sejtetni engedték azonban, hogy a háttérben Irán állhat országuk és az Egyesült Államok szembenállása miatt.

A mostani támadás Omán és Irán felségvizeinek határán történt. A támadás előtt az amerikai haditengerészet egységei, amelyek a térségben tartózkodnak, segélyhívásokat fogtak a hajókról.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.06.13.
Megnézve: 1501

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra