HIRDETÉS
HIRDETÉS

Magyarország autóval bejárható részein idén áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban, magyar nevén Google-utcaképben. Ezt bővítik most az autóval nem megközelíthető helyeket gyalogosan bejáró munkatárs által fotózott képekkel.

A Google operátora egy 15 objektívből épített speciális fényképezőgéppel felszerelt 18 kilogrammos hátizsákkal vagy triciklivel, zsúrkocsival járja be a kulturális vagy történelmileg fontos fővárosi és vidéki helyszíneket. A szolgáltatásnak kiemelkedő a turisztikai értékéke, hiszen az adott helyszínre utazók mind gyakrabban nézik meg előzetesen a kiszemelt helyszínt számítógépen vagy okostelefonon.

Az elkészült fényképeket pár hónap múlva teszik elérhetővé az interneten. A Google ezzel a technológiával felsorolhatatlanul sok helyszínről, köztük a pompeji romokról, a világ legmagasabb épületéről, a Burdzs Kalifáról, a Grand Canyonról, a Stonehenge-ről is készített már képeket.

Képgalériánkban a Google munkatársa látható munka közben Szombathely Fő terén.

Jó tudni, hogy nem kell feltétlenül a keresőóriás munkatársának felbukkanására várni, mert a Google Map Makerben néhány kattintással felteheti a felhasználó a térképre a városában újonnan épült körforgalmat, bicikliutat, az eldugott strandokat, a kedvenc éttermét, szórakozóhelyét, fodrászát, cipészét vagy éppenséggel jelezheti, ha egyirányúvá tettek egy utcát.

Korábban a Google Map Makert főképp arra használták, hogy a világtól elzárt, kevéssé feltérképezett országokról, tájakról is modern, hozzáférhető online térképet készítsenek. Nagyrészt helybeliek készítették el például Pakisztán és Észak-Korea térképét.

A Google Térképet a világon havonta 1 milliárdan használják. Mindennap több tízezer módosítást, frissítést hajtanak végre rajta.

hirado

Feltöltve: 2013.10.07.
Megnézve: 1908

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra