HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az MSZP szerint a strasbourgi bírák keddi döntésével Orbán Viktornak is "teljesült egy álma": most már hiteles, írásos bizonyítéka van az állami, rendszerszintű korrupcióról. Budapesten.

Kedden első fokon, nem jogerősen az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban kimondta: a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost engedélyétől, hogy dohánytermékeket áruljon.

Beke Károly, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja Budapesten újságíróknak azt mondta, az ítélet azért is súlyos, mert a magántulajdonhoz való jog a demokráciák alapja. Ezért az Orbán-kormány működésének nemzetközi demokratikus próbája lesz az, miként reagál a döntésre - hangsúlyozta.

Beke Károly közölte, az MSZP arra biztat mindenkit, hogy a következő hetekben, hónapokban, szerezzen érvényt igazának. Ez nemcsak egyéni érdek, hanem mindannyiunk közös demokratikus érdeke, hogy "a pénzbehajtó, korrupt Fidesz-kormány" megtapasztalja a jogállamiság korlátait - fogalmazott.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, a trafikrendszer átalakításával kapcsolatban hozott strasbourgi bírósági döntést a magyar kormány, ahogy eddig is, kötelezőnek ismeri el magára nézve.

hirado

Feltöltve: 2015.01.13.
Megnézve: 1116

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra