HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET > Miért nem eszik halat a magyar?

t: 970

Miért nem eszik halat a magyar?

Erőteljes piaci és marketing munkára van szükség ahhoz, hogy több hal kerüljön a családok asztalára. Erről beszélt a Kossuth Rádiónak a Haltermelők Országos Szövetségének társelnöke. Jelenleg évente alig 2-3 kg halat fogyasztunk.

Amíg nem adjuk el magunkat, hogy milyen körülmények között, milyen minőségbiztosítással, a tótól a tányérig követhető módon milyen minőségű halat termelünk, addig ezt a vevő honnan tudná – tette fel a kérdést a Hajnal-táj műsorában Lévai Ferenc. Kifejtette: az áruk óriási versenye jellemző a piacon, ezért erősíteni kell a halászati ágazat marketingjét. Mindenki tudja és lássa: a hal nem csak egészséges és korszerű, hanem biztonságos és Magyarországon termelt élelmiszer – hangsúlyozta.

El kell érni, hogy az emberek akarjanak halat vásárolni. Ehhez az is szükséges, hogy a jelenleginél több helyen lehessen hozzájutni – ismerte el.

Lévai Ferenc szerint az elmúlt évtizedekben azért tűnt el a hal a konyhákból, mert a korábbiakhoz képest jóval elérhetőbb lett a hús. Pedig "eleink a kecskebékától a csigáig mindent feldolgoztak, a zalai rák pedig éppen olyan fogalom volt, mint a tiszai harcsa" – emlékeztetett a Haltermelők Országos Szövetségének társelnöke.

hirado

2011.10.07. 11:09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek