HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET > Adónyomozóknál a Corvin sétány ügye

t: 527

Adónyomozóknál a Corvin sétány ügye

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya másfél éves nyomozás eredményeként százmilliós áfa-csalás gyanújára bukkant a Budapest VIII. kerületében folyó rehabilitációs projekt, a Corvin sétány program megvalósítása kapcsán - írta a pénteki Népszabadság.

A cikk emlékeztetett arra: a BRFK eredetileg különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt egy ismeretlen személy, majd őt követően Hárs Gábor, akkor az MSZP parlamenti frakciójában politizáló, a VIII. kerületi önkormányzatban függetlenként dolgozó képviselő feljelentése nyomán indította meg a büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen.

A feljelentők az önkormányzat vagyonkezelő társasága, a Rév8 gazdasági átvilágításának megállapításaira hivatkozva tettek feljelentést, amely szerint az önkormányzatnál hibás döntések sora született, s ezek, valamint hiányosságok, értékbecslés nélküli telekértékesítések, illetve mulasztások miatt az önkormányzatot 2003 és 2007 között 5,947 milliárd forint vagyoni hátrány érte - olvasható a cikkben.

A Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: a BRFK másfél év alatt a büntetőeljárás keretében eddig csak azt állapította meg, amit már a feljelentők is sejtetni engedtek, hogy az ügyben felsejlik egy körülbelül százmilliós áfa-csalás gyanúja.

Az adócsalás és a számviteli bűncselekmény nyomozása azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának illetékességébe tartozik, ezért a BRFK az adóbűncselekményt az alapügyről elkülönítette, és azt illetékességből áttette a vámnyomozóknak.

hirado

2011.05.06. 10:40

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek