HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > AUTÓ-MOTOR > Rally

A Citroen Xsara WRC-vel versenyző 24 éves pilóta pályafutása első sikerét aratta a vb-sorozatban
A hatszoros abszolút bajnok több mint 20 mp előnnyel áll az élen
Az utolsó szakaszon a Palik, Darázsi kettős a harmadik helyen ért célba
A mezőny -38 autós páros, 3 kamionos és 55 motoros- a Szfinx lábától rajtol
Bár a hatodik futam az ifj. Tóth-Bahor kettős győzelmével zárult, a Benik-Varga kettős sem panaszkodhatott a második hely kapcsán, mivel ismét átvette a vezetést a bajnokságban. Az eddig vezető Spitzmüllerék ugyanis kiestek.
Életét vesztette az észt Markko Martin navigátora, Michael Park a rali világbajnokság brit futamán, miután a 15. szakaszon baleset érte a páros Peugeot-ját.
A Mitsubishi mérnökei ezúttal a Lancer Evolution IX-esből készítettek környezetbarát járművet
Nyolc gyorsaságin jutott túl a 19. Nemzetközi Michelin Budapest-rali mezőnye szombaton. A Mátrában, a Zagyvaróna-Tótújfalu, a Szorospatak-Parádasasvár és a Mátraszentimre-Mátrakeresztes közötti, tehát a klasszikus "Salgó" pályákat kétszer teljesítették az indulók, két gyorsaságit pedig a Hungaroringen abszolváltak a párosok, amelyek közül több esélyes is idő előtti búcsúra kényszerült.
Két 250 kilométeres szelektív szakasz volt a penzum a versenyzők számára a spanyol Európa-kupa viadal első igazi versenynapján, ami bizony nemcsak az autókat, hanem a terepralisokat is megviselte - testileg és lelkileg egyaránt
Spitzmüller Csaba nyerte a Veszprém-ralit, az országos bajnokság ötödik futamát. A második helyen ifj. Tóth János, míg a harmadikon a bajnoki címvédő Turi Tamás végzett.
Gyönyörű tájakon autózott a török Világkupa-futam mezőnye a hatodik napon. A Sivas és Ürgüp közötti szakaszon hegyeken, fenyveseken át vezetett az út, no és az elmaradhatatlan "kalapos" sziklák között, amelyek a cappadociai táj elengedhetetlen kellékei.
Ezúttal Görögországban
A Dakar-ralik történetében az idén először Portugáliából, közelebbről Lisszabonból rajtol a legendás sivatagi show, amelynek mezőnye ezt követően öt afrikai országot (Marokkót, Mauritániát, Malit, Guineát és Szenegált) érintve érkezik meg Szenegálba, a Rózsaszín tó partján lévő célba.
A néhány héttel ezelőtti tunéziai tizedik hely után ismét útra kelt az RTL Motorsport Klub csapata. A cél ezúttal Marokkó nyugati részének legjelentősebb városa, Agadir, amely kedden a Marokkó-rali gépátvételének, szerdától pedig magának a versenynek ad otthont.

Első Előző Következő Utolsó