HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok

Az Index annak az információnak eredt a nyomába, hogy Magyarországon valóban adatbázisba kerülnek-e a mobilok mindenkori pozícióadatai. Az első részben a szolgáltatók mondták el, mit szabad nekik. Egy titkosszolgálati tiszt azzal nyugtatott bennünket, hogy valaki tartózkodási helyének megállapításához nem is szorulnak a mobilszolgáltatók segítségére.
Az Index értesülései szerint a hazai szolgáltatók folyamatosan adatbázisba mentik a mobiltelefonok tartózkodási helyére vonatkozó adatokat. A kérdést alaposan körüljárva cáfolatot és megerősítést egyaránt kaptunk. Az első részben az adatvédelmi biztos a jogszabályokat ismerteti, illetve a mobilcégek mondják el, szerintük mire képes a rendszerük.
Az FAA (Federal Aviation Administration, vagyis az USA légügyi hatóság) tegnap bejelentette, hogy elutasítja az FCC (az Egyesült Államok hírközlési hatósága) tavaly decemberben tett javaslatát, miszerint enyhíteni kellene a mobiltelefonok és különböző vezetéknélküli technológián alapuló eszközök, repülés közbeni használatát tiltó szabályzaton.
Nyári sorozatunk befejezéseként további 17 ország előfizetéses roaming tarifáit hasonlítjuk össze. Reméljük sikerült némi támpontot adni nyaralni készülő ólvasóink számára.
Brüsszel drágállja az európai roaming-díjakat.
Négyszeresére növekszik a baleseti kockázat, ha valaki autóvezetés közben mobil telefonját használja.
Sorozatunkban ezen a héten Olaszországban nézzük meg mennyibe kerül a hazai havidíjas előfizetőknek a telefonálás
A Doomboot.A nevű trójai elsősorban MMS üzeneteken keresztül terjed, és a mobiltelefonok megfertőzése után azokon akár teljes adatvesztést is okozhat.
A Doomboot.A a Comwarrior.B vírust telepíti fel mobiltelefonunkra.
Ki gondolta volna, hogy egyszer majd mobiltelefon segítségével is lehet házasságot kötni? Most itt a bizonyíték, hogy igenis lehet!
A tenyérgépek esetében a Microsoftnak csupán öt évre volt szüksége a "trónfosztáshoz", a redmondi vállalat reményei szerint a mobilpiacon is elég lesz a következő három év.
A két vállalat szövetségre lépett a vállalati FMC megoldások fejlesztésére
Vannak országok, ahol a nem megfelelő mobilhálózati (ún. roaming) partnerek megválasztásánál háromszor annyit fizetünk percenként, mint egyébként azt tennénk
Vannak országok, ahol a nem megfelelő mobilhálózati (ún. roaming) partnerek megválasztásánál háromszor annyit fizetünk percenként, mint egyébként azt tennénk. Hogy olvasóink még véletlenül se járhassanak így, húsz népszerűbb és kevésbé népszerűbb országban néztük meg a honi mobilosok lehetőségeit.
Rendőrségi jelentések szerint egy jemeni férfi életét vesztette, miután sokkot kapott mobiltelefon számlája láttán.

Első Előző Következő Utolsó