
A Corvinus Egyetemen tanítják ősztől a pálinkakészítést
A pálinkamester szakmérnökök, illetve szaktanácsadók képzése ősztől, levelező tagozaton várja az érdeklődőket. Szőlész-borász szak már tíz éve működik a Corvinuson, ilyen felsőfokú képzés azonban mostanáig nem volt elérhető Magyarországon.
A Corvinus Egyetemen induló szak egyik oktatója szerint fontos, hogy a leendő pálinkamesterek a főzés folyamatán kívül a kereskedelmi ismereteket is elsajátítsák, hogy később akár saját pálinkafőzdét nyithassanak.
Kasza Gyula egyetemi adjunktus és szakfelelős elmondta: a képzés célja, hogy olyan, valóban hozzáértő fogyasztókat képezzenek, akik eddig hobbi szinten érdeklődtek, és most szakértői lesznek a pálinkának.
A négy féléves képzésre augusztus 31-éig bárki jelentkezhet, akinek már egy alapdiplomája van.
Az élelmiszermérnök, agrármérnök vagy vegyész végzettségűek a képzés teljesítése után pálinkamester szakmérnöki képesítést kaphatnak, míg a más területen végzett hallgatók szaktanácsadó képzettséget szerezhetnek.
hirado
2012.08.07. 13:40