HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD > A Corvinus Egyetemen tanítják ősztől a pálinkakészítést

t: 48

A Corvinus Egyetemen tanítják ősztől a pálinkakészítést

A Corvinus Egyetemen tanítják ősztől a pálinkakészítést

A pálinkamester szakmérnökök, illetve szaktanácsadók képzése ősztől, levelező tagozaton várja az érdeklődőket. Szőlész-borász szak már tíz éve működik a Corvinuson, ilyen felsőfokú képzés azonban mostanáig nem volt elérhető Magyarországon.

A Corvinus Egyetemen induló szak egyik oktatója szerint fontos, hogy a leendő pálinkamesterek a főzés folyamatán kívül a kereskedelmi ismereteket is elsajátítsák, hogy később akár saját pálinkafőzdét nyithassanak.

Kasza Gyula egyetemi adjunktus és szakfelelős elmondta: a képzés célja, hogy olyan, valóban hozzáértő fogyasztókat képezzenek, akik eddig hobbi szinten érdeklődtek, és most szakértői lesznek a pálinkának.

A négy féléves képzésre augusztus 31-éig bárki jelentkezhet, akinek már egy alapdiplomája van.

Az élelmiszermérnök, agrármérnök vagy vegyész végzettségűek a képzés teljesítése után pálinkamester szakmérnöki képesítést kaphatnak, míg a más területen végzett hallgatók szaktanácsadó képzettséget szerezhetnek.

hirado

2012.08.07. 13:40

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek