HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET > Mérgezést okozhat - erre kell figyelni házi befőzéskor

t: 99

Mérgezést okozhat - erre kell figyelni házi befőzéskor

Az élelmiszerbiztonsági hivatal a házi befőzés veszélyeire figyelmeztet.

A befőzéssel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági tudnivalókat összegző lakossági tájékoztatót jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A honlapon olvasható dokumentumban arra hívják fel a figyelmet, hogy a nem megfelelően végzett befőzés megbetegedéshez is vezethet. A házilag tartósított élelmiszerekhez kapcsolható legsúlyosabb ételmérgezés a botulizmus, amelyet egy baktérium által termelt méreganyag okoz.

A lakossági tájékoztatóban a nyersanyag beszerzésről, a tartósítás módjairól, az üvegek zárolásáról, a biztonságos tárolásról is olvasható hasznos tudnivaló.


Ügyelni kell arra, hogy megbízható helyen vásároljanak, az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Az üvegek légmentes zárása a házi tartósítás kulcseleme - olvasható a kiadványban.

hirado

2012.07.28. 10:33

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek