
A drágulás termékenként eltérő lesz: a csirkemellfilénél elérheti a 8-10, az olcsóbb termékek esetében a 3-5 százalékot.
Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több ütemben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak a Baromfi Termék Tanács elnöke. A drágulás termékenként eltérő lesz, így a csirkemellfilénél elérheti a 8-10, míg az olcsóbb termékek esetében a 3-5 százalékot.
A költségek növekedése mellett az élénk exportkereslet miatt járó szűkösebb árualap indokolja a drágulást, és mivel a sertéshúsoknál drasztikusabb áremelés lehet, ezért mostanság nem várható, hogy az legyen a helyettesítő termék - magyarázta Bárány László. Szerinte épp ezért jó esélye van a termelőknek és a feldolgozóknak arra, hogy áremelési szándékaikat elismertessék a kiskereskedelemmel is.
hirado
2012.01.16. 10:09