HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > Elkezdődött a 15. Csabai kolbászfesztivál

t: 154

Elkezdődött a 15. Csabai kolbászfesztivál

Holnap több mint ötszáz csapat méri össze tudását a kolbásztöltő versenyen. A hagyományos csabai kolbász receptje egyébként egyszerű: a hús mellé csak négy fűszert: pirospaprikát, köménymagot, fokhagymát és sót lehet keverni.

Éppen mostanra fejezték be ezeknek a kolbászoknak a füstölését. 6 napja készültek, eredeti csabai recept szerint. A Zsingor család évente legalább 50 kiló kolbászt eszik meg, kizárólag saját készítésűt.

Disznót vágtak a ma kezdődött 15. csabai kolbászfesztiválon is. A hozzáértők szerint jó csabai kolbászt csak jó csabai alapanyagokból lehet készíteni.

Alberti Pál szerint a titka a Békéscsaba környéki földekben termett takarmány, feletetve a békéscsabai disznókkal. És ehhez jönnek a fűszerek. Az eredeti csabai recept szerint mindössze négyféle. "A csabai kolbászba nem teszünk mást, csak paprikát, köménymagot, fokhagymát és sót. De a lényeg, hogy a paprika domináljon benne” – jelentette ki Knyihár Mihály.

Végül csak a füstölés marad, akácon vagy bükkön. De még ezek után is legalább 3 hónap mire összeérnek az ízek.

A Magyar Televízió Gasztroangyal című műsorának háziasszonya, Borbás Marcsi néhány hete egy budai étteremben leste el a kolbászkészítés titkát.

Holnap ő és csapata is gyúrni fog a csabai kolbászfesztiválon. A szombati versenyen csaknem 500 csapat méri majd össze kolbászkészítő tudományát.

hirado

2011.10.29. 11:27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek