
Napokon belül többet kell majd fizetni a sertéshúsért a hazai boltokban - írja a Világgazdaság. A friss húsok várhatóan 20 százalékkal drágulnak majd, a készítmények pedig 10-15-tel, igaz utóbbiak csak nyártól.
A piacvezető Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint mivel az alapanyagárak az utóbbi időszakban 20 százalékkal nőttek az áremelés létkérdéssé váltak az iparágban. A hazai piac második legnagyobb szereplőjének számító Debrecen-Hús csoport elnök-tulajdonosa pedig azt mondta a lapnak, hogy az árnövekedés érdekében már megkezdték a tárgyalásokat a kereskedőkkel.
Közben ágazati szakértők egyöntetűen húshiányt prognosztizálnak a következő időszakban, mivel a sertésállomány drasztikusan csökken az országban. A biztonságos hazai ellátást ugyanakkor ez a hiány várhatóan nem veszélyezteti.
hirado
2008.05.19. 09:45