HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD > Több százezer forinttal rövidíti meg a kormány a nyugdíjasokat

t: 744

Több százezer forinttal rövidíti meg a kormány a nyugdíjasokat

A Fidesz elfogadja Rytkó Emíliának a véleményét a népszavazási aláírások hitelesítésével kapcsolatban, ám a párt szeretné, ha ez a folyamat mielőbb, még novemberben befejeződhetne - mondta kérdésre válaszolva Navracsics Tibor.

„Nyilvánvalóan elfogadjuk Rytkó Emíliának a mondatait, de szeretnénk azért, ha hamarabb befejeződne ez az eljárás” - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a távirati irodának arra a kérdésére válaszolva, miként vélekednek Rytkó Emília kijelentéséről, miszerint a népszavazási kezdeményezéshez benyújtott aláírások ellenőrzésekor a törvényben előírt december 8-ai határidő az irányadó.
Soltész Miklós közölte: a parlament előtt lévő nyugdíjtörvény-javaslat szerint újabb megszorításokat kell elszenvednie a Ratkó-korszakban (az ötvenes évek elején) született több százezer embernek. Ezért a Fidesz–KDNP több olyan módosító indítványt nyújtott be, amelyek alapján megtartanák a jelenleg érvényes nyugdíjszámítási módot, és a nők számára lehetővé tennék, hogy 57 éves koruktól fokozatosan mehessenek el nyugdíjba.

Hozzátette: ha az Országgyűlés elfogadja a kormány által benyújtott módosítást, mintegy 120 ezer férfitól átlagosan egymillió forintot fognak elvenni a következő években, míg több mint 120 ezer nyugdíjba készülő nő több százezer forinttal jár rosszabbul a mai helyzethez viszonyítva. A politikus elmondta: az már ismert, hogy mindenkitől, aki 2008-ban megy el nyugdíjba – a megváltozott nyugdíjalap-számítás miatt – nyolc százalékot elvonnak.

Navracsics Tibor közölte: a kormány már rég elvette a nyugdíjasoktól nemcsak a 13. havi, de már a 12. havi nyugdíjat is. Tette ezt az elmúlt évek megszorítócsomagjaival, a konvergenciaprogrammal, a 2007-es költségvetéssel, és teszi ezt a 2008. évi költségvetéssel is – mondta. Közölte: fontos tudni, hogy ma Magyarországon minden harmadik nyugdíjas 50-55 ezer forint alatti nyugdíjból él. Hozzátette: szociológusok számításai szerint az előző év megszorításai 75-120 ezer forint közötti összeget vesznek el egy háztartástól. A Fidesz frakcióvezetője közölte: a párt ellenzi az ingatlanadó bevezetését is, hiszen a kormány ezzel tovább rontaná az idősek helyzetét.

Magyar Nemzet

2007.11.10. 07:27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek