HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > Tormás finomságok húsvétra

t: 102

Tormás finomságok húsvétra

Jóízű húsvét
Ezen a héten a böjti időszak ugyan tart még, de Kovács Lázár mégis olyan ételekkel ismertette meg a Receptklub nézőit, amelyeket, ha elkészítünk, változatosságot vihetünk a már jól megszokott húsvéti lakomába. Próbáljuk ki és arassunk sikereket a különleges báránybordával vagy a kenyértésztába bújtatott sonkával, amelyből ha marad még hétfőre is, akkor a locsolókat is megkínálhatjuk. De ne felejtkezzünk el a hímes tojásokról sem, még ma sem késő, hozzáláthatunk a tojásfestéshez, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó móka.

Húsvéti saláta Lázár módra
Hozzávalók: 30 dkg főtt sonka, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, 8 főtt tojás, 1 fej saláta, 1 kígyóuborka, 4 paradicsom, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, reszelt torma, 1 evőkanál ecet, só, olívaolaj, snidling, toast

Elkészítés: A sonkát kockára vágjuk, a zöldségeket, a kenyeret és a tojást feldaraboljuk, majd egy nagy tálba teszszük, és megsózzuk.
A retket lereszeljük, egy tálba teszszük, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt tormát, az ecetet, az olívaolajat és a snidlinget, majd alaposan összekeverjük, és a salátára öntjük. Tálalás előtt a hűtőben 1-2 órát érleljük.

Kenyérben sült tarja
Hozzávalók: 1 kg főtt tarja, 1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 dl tej, 1 dl víz, só, kakukkfű
Tejszínes tormakrémhez: 3-4 evőkanál friss torma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 dl sűrű tejszín, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 citrom, snidling, só, bors

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt és a cukrot. Amikor felfutott, összekeverjük a liszttel, a sóval, vízzel és kakukkfűvel. Meleg helyen kb. háromnegyed órát kelni hagyjuk. Belecsomagoljuk a lecsepegtetett főtt sonkát, tetejét bevagdossuk, majd forró sütőben szép pirosra sütjük. Hidegen felszeleteljük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a reszelt tormát, sóval, borssal, cukorral, citromhéjjal és apróra vágott snidlinggel ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk. Ezután felöntjük tejjel, vízzel és tejszínnel, majd forralás után a kenyérben sült sonkával tálaljuk.

blikk

2007.04.08. 11:58

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek