HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD > Halálos vonatbaleset Szőnynél + Képek + Videók!

t: 950

Halálos vonatbaleset Szőnynél + Képek + Videók!

A baleset kedd este, tíz perccel hét óra előtt történt Komárom és Almásfüzitő között, Szőny külterületén. Egy Tatabányáról Bécsbe tartó EURegio nemzetközi személyvonat hátulról utolért egy tehervonatot és összeütköztek. A tehervonat három kocsija kisiklott, ebből kettő keresztbefordult, így elzárta mindkét vágányt.

Az ütközés miatt a gyorsvonat mozdonya és a szerelvény első, illetve a tehervonat utolsó kocsija is jelentősen károsodott. A vonatvezető életét már a mentők sem tudták megmenteni, rajta kívül több utas szenvedett könnyebb sérüléseket.

Négy sérültet a mentők a komáromi kórházba szállítottak, további négy sérült pedig saját lábán érkezett a kóházba - mondta el a hírTV-nek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A személyvonaton összesen kb. 25 ember utazott, ők a tűzoltók kiérkezése előtt már leszálltak, úgyhogy közülük senkit sem kellett kimenekíteni.

Legkorábban délre állhat helyre a vasúti forgalom

A balesetben megrongálódott a felsővezeték, illetve a kocsikat is le kell emelni a sínekről, ezért Almásfüzitő és Komárom között pótlóbuszok szállítják a személyvonatok utasait.

A Budapest-Győr vonalon haladó nemzetközi és belföldi gyors- és InterCity járatok pedig kerülőúton - Budapest-Fehérvár-Kisbér-Komárom érintésével - közlekednek. Ezért ezeknél a járatoknál késésekre kell számítani - mondta el a Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

A szóvivője hozzátette: a tervek szerint legkorábban szerdán délre állhat helyre a vasúti forgalom az érintett szakaszon.

hírTV, FH, HavariaPress

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK:

Halálos vonatbaleset Szőnynél 1.

Halálos vonatbaleset Szőnynél 2.

Halálos vonatbaleset Szőnynél 3.

2007.02.07. 01:23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A HÍR KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb hirek