HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BŰNÜGY > Kisétált a börtönből Farkas Helga elrablója

t: 3541

Kisétált a börtönből Farkas Helga elrablója

A rendszerváltást követő évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó esete volt a szegedi Farkas Helga elrablása. Helga 1991. június 27-én tűnt el, Orosházáról Szegedre indult tűzpiros Mazdájával, végül csak a sportkocsi került elő. Szüleihez a következő három napban 12 telefonhívás érkezett, az emberrablók 500 ezer márkát követeltek a lány szabadon engedéséért. A tárgyalások elhúzódtak, az emberrablók nem jelentkeztek többé. A nyomozás megrekedt, még a híres parafenomén, Uri Geller is kereste a lányt - mindhiába.

1995-ben Kajánújfalu közelében egy holttestet találtak. Sikerült megállapítani, hogy a meggyilkolt férfi Juhász Benedek. A nyomozók verziója szerint Helgát Juhász Benedek és társa, Cs. József rabolta el, majd végeztek vele. A rendőrség feltételezi: a holttestet elégették, így Helga maradványai valószínűleg sosem kerülnek elő.

Cs.-t a Csongrád Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte Juhász Benedek meggyilkolásáért. A Legfelsőbb Bíróság azonban nem látta bizonyítottnak az emberölést, és végül csak Farkas Helga "személyi szabadságának megsértéséért" és zsarolásért szabott ki 10 éves büntetést. Cs. mindvégig tagadott. Cs. idén június 13-án feltételes szabadságra bocsátással elhagyta a fővárosi, Kozma utcai bv-intézetet.

Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese is értesült Cs. szabadulásáról. A rendőrtiszt az ügy nyomozásában az ORFK irányítása alatt álló négyfős csoport tagjaként vett részt.

- Példásan viselkedett a börtönben, ezért idén november helyett kedvezménnyel már júniusban szabadulhatott - erősítette meg lapunknak az ezredes. - Úgy tudom, felsőfokú nyelvvizsgát tett és felvételt nyert egy egyetemre is. A bűnözői világban kiemelkedő intelligenciájú embernek számít. A Farkas Helga ügy belső logikája azt diktálja, hogy ő és Juhász megölte a lányt. Ezt nem sikerült annyi bizonyítékkal alátámasztani, hogy az ügyészség is ossza álláspontunkat, így nem is emeltek vádat ellene Helga megöléséért. Juhász meggyilkolásával már az ügyészség is megvádolta, a bizonyítékok azonban itt is csak első fokon állták meg a helyüket.

színesbulvár

2006.08.18. 10:58

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A HÍR KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb hirek