HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Érdekességek

A Telenor Satellite és az Inmarsat még az idén föld körüli pályára állít két Inmarsat 4-es távközlési műholdat, és egyben beindítja globális műholdas vezeték nélküli szélessávú szolgáltatását (BGAN).
A CD-üzletágban többé már nem lehet felfutásra számítani, így a cég a jövőben az internetes zeneletöltés piacára koncentrál - nyilatkozta egy német lapnak Jörgen Larsen, a Universal Music egyik vezetője. Egyúttal megjósolta: a Kazaa-t hónapokon belül bezárják
Nem újítják meg a Sulinet Expressz szállítói keretszerződéseit, hanem egy teljesen új pályázatot írnak ki, ami az eddigieknél lényegesen szigorúbb feltételeket szab a pályázó vállalatok számára. Optimistán azt mondhatjuk, a szigorúbb pályázati feltételek miatt javulni fog a lakossági kiszolgálás, egyszerűbb lesz a garanciális ügyintézés, a pesszimista megközelítés azonban azt súgja, a sulinetes termékek drágulni fognak. Lássuk, hogy is alakult a Sulinet Expressz eddigi története.
Itt a Playboy Station Portable: a magazin a Sony kézikonzoljára optimalizálja modelljeit. A felöltözött sztárok ingyen vannak, de a meztelenekért fizetni kell. A hordozható játszótársak telepítése fáradságos, az eredmény lehangoló.
A HP Magyarország 2005. május 4. és 5-én immár második alkalommal rendezi meg partnereivel, a Microsofttal, az Oracle-lel, Intellel, BEA-val és SAS-al közösen a HP Integrity Szoftverfejlesztői Fesztivált.
A rendőrség múlt héten újabb csapást mért a fájlcserélő hálózatokra, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai ugyanis lefoglaltak egy DC++ szervert (hubot), melynek üzemeltetője a működtetés mellett maga is jogvédett filmeket és zenei felvételeket tett hozzáférhetővé.
A szakemberek szerint ahhoz, hogy az ember le tudjon győzni egy terroristát, ahhoz úgy kell gondolkodnia, mint ő. Ezt a gondolatmenetet fűzték tovább a barcelonai intézmény elöljárói.
Egy amerikai bíróság az eddigi talán legsúlyosabb büntetést rótta ki egy spamküldőre, aki kéretlen üzenetek milliót küldte szét a világhálón: az ítélet értelmében a vádlott kilenc évet töltene börtönben.
Salamoni döntést hozott az Egyesült Államok és Antigua szigete között komoly feszültséget okozó online szerencsejáték kérdésben a Világkereskedelmi Szervezet (WTO).
A Land Walker olyan szépreményű japán öngyilkos gép, amely bármelyik pillanatban felborulhat, de legalább gurul. A gépfegyvernek tűnő támadószerkezetekkel felszerelt robot nem jó semmire, viszont egyszerre félelmetes és erotikus.
Akár nyártól megszűnhet vagy megváltozhat a Sulinet Expressz program - ha a politikusok egyezségre jutnak a módosítások tekintetében. Egyelőre azonban még kár harangozni az adókedvezményes PC-vásárlási felett, hiszen még nem született kormánydöntés ez ügyben
Kétszáznál több fotóst ihletett meg József Attila
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya április 2-án az érdi használtcikk piacon nagyszabású akciót hajtottak végre és 1600 hamisított DVD-t, 840 CD-t és 400 audiokazettát foglaltak le. Az akcióban közreműködött az ASVA több szakértője is.
Ma még főleg az érettségivel, illetve egyetemi végzettséggel rendelkezők használják otthonukban az internetet, de megindult és folyamatosan növekszik világháló elterjedtsége az alacsonyabb társadalmi státuszúak körében is -- derül ki az Ariosz Kft. által az Informatikai és Hírközlési Minisztérium részére végzett kutatásból.
Büntethetők-e a fájlcserélőket üzemeltető vállalatok, felelőssé tehetők-e azokért a jogsértésekért, amelyeket nem ők, hanem a felhasználóik követnek el? Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán folytatódik a fájlcserélők ügye, a lemezkiadók és a filmstúdiók természetesen minden rendelkezésre álló módszerrel véget kívánnak vetni a jogvédett anyagok illegális terjedésének.

Első Előző Következő Utolsó