HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Érdekességek

Napi 379 milliárdról körülbelül napi 124 milliárdra csökkent a spamek száma 2010 augusztusa és 2011 novembere között a Cisco felmérése szerint. Az internetes bűnözők által a hagyományos, tömeges spameken alapuló támadásokkal szerzett haszon éves szinten több mint 50 százalékkal, egymilliárd dollárról félmilliárdra esett vissza.
Nemcsak a Facebooknak jelentett sokat, hogy tegnap hivatalosan is bejelentették, hamarosan tőzsdére lépnek és beadták az ehhez szükséges papírokat a pénzügyi felügyelethez. A kapcsolódó IT-cégek a papírjai is szárnyalni kezdtek.
A Google egyszerűsíti és átszervezi a szolgáltatásaival kapcsolatos adatvédelmi szabályozásokat – jelentette be a cég a hivatalos blogján. Az ilyen, regisztrációkor legtöbbször olvasás nélkül elfogadott és leokézott apróbetűs szövegek általában csak a legvérmesebb jogvédőket szokták érdekelni, most mégis futótűzként szaladt körbe a felháborodás az interneten. Pedig a március elsejével életbe lépő új szabályozásban valójában nincs is semmi különösebb változás.
Amíg a nyugati világ a PIPA-val és a SOPA-val van elfoglalva, Iránban sokkal súlyosabb dolgok történnek. Az ország szabályozott internethasználata nem titok: a felhasználókat figyelik, a rendszernek nem tetsző weblapokat pedig gyorsan bezárják. Az iráni hatóságok mindent megtesznek, hogy kordában tartsák a felhasználóikat, még a saját internet ötletétől sem riadtak vissza.
Steve Ballmer semmitmondó beszéde ellenére a Microsoft volt a CES 2012 egyik legaktívabb kiállítója. Az elmúlt években több fronton is komoly támadásokat szenvedett el a cég, a Google és az Apple erős ellenfelei, de látszik, hogy a vállalat nem adja fel, és minden fontosabb szegmensben próbál erősödni.
Egy kínai gyártó 12 hüvelyk magas akciófigurája annyira hasonlít a tavaly elhunyt Steve Jobsra, hogy az Apple a cég beperelését fontolgatja.
Svájci kutatók visszacsatolásos kört építettek ki számítógép és egy élesztőgomba között, így sikerült pontosan szabályozniuk bizonyos gének ki- és bekapcsolódását. A Nature Biotechnology című tudományos folyóiratban részletesen ismertetett tanulmányban a számítógép egy erős fényforrás ki- és bekapcsolódását vezérelte, a vizsgált gén kifejeződése pedig a kapott fénytől függött.
Az amerikai energiaügyi minisztérium Oak Rigde nukleáris kutatólaborjának szuperszámítógépe, a Cray XT5-ös, becenevén a Jaguar 2009-2010-ben vezette a világ legerősebb számítógépeinek listáját.
A Graphisoft szobrot állít a 2011. október 5-én elhunyt Apple-vezér emlékére – adta hírül a cég egy sajtóközleményben. A szoboravatást 2011. december 21-re tervezik a Graphisoft Parkban.
Az Apple nagyon ugrott a legértékesebb márkanevek sorában, a második helyre jött fel. A Brand Finance adatai szerint a cég logója 39,3 milliárd dollárt ér, 33 százalékot nőtt egy év alatt. Most először előzte meg a Microsoftot, IBM-et, Wal-Martot és General Electricet.
A hamburgi adatvédelmi biztos szerint a képek címkézését gyorsító szoftver súlyos aggályokat vet fel, ezért letiltását követeli.
Egy Ohio állambeli cég, az Impulse Technology beperelte a Microsoftot, azt állítva, hogy a cég tudatosan megsértette a szabadalmait az Xbox játékkonzolhoz fejlesztett Kinect mozgásérzékelős kontroller fejlesztésekor.
Az információt egyelőre még nem erősítették meg, de nagyon valószínűnek látszik, hogy a versenyfelügyelet elindít egy előzetes vizsgálódást. Már korábban, például a Financial Times által megszellőztetett információkat erősített meg tegnap a The Wall Street Journal cikke, mely szerint az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission – FTC) formálisan is fel kíván lépni a Google ellen.
Az IBM kávédarálókkal kezdte, lyukkártyákkal folytatta, majd az üzleti zseni Watson-dinasztiának köszönhetően a világ egyik legértékesebb és legbefolyásosabb technológiai cégévé vált. De hogyan?
Kedden megrendezték az első magyar Google napot, amelyen megjelent a cég számos prominense, és még Eric Schmidt is üzent nekünk. Az internet varázslatos, a mobiltelefónia csoda, a Google Earthre érdemes mindennap rácsodálkozni, a YouTube népszerű, a privacy fontos, a transzparencia mindennél fontosabb. Ne légy gonosz, és jöjjön el a te országod.

Első Előző Következő Utolsó