HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Kanalazzunk krémlevest!

t: 2159

Kanalazzunk krémlevest!

A fokhagymát már több mint 5000 éve ismerik és fogyasztják az emberek. Az ókori Egyiptom lakói különösen szerették, ezért is volt "büdös emberek" a gúnynevük, amelyet a szomszédos államok ragasztottak rájuk. A fokhagyma tele van vitaminnal, rendkívül jó immunerősítő, és ezt a hatását még főzés közben sem veszíti el. A Receptklub kiváló séfje ebből a hagymából főzött levest, mellé pedig márványsajtos pirítóst készített. Ha Önök is így tesznek, higgyék el, nem fogják megbánni!

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

1 nagy fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8 dl húslé
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
kevés rokfort sajt
kevés vaj
4 szelet toast kenyér

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy edényben felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a hagymát, ezután hozzáadjuk a lisztet, végül felöntjük húslével.

A fokhagymát összezúzzuk, a leveshez adjuk, majd készre főzzük. Kis csészékbe öntjük, tejföllel, petrezselyemmel és márványsajtos pirítóssal tálaljuk.

Tojásos burgonyás pulykamell

Hozzávalók:

30 dkg pulykamell filé
5 db főtt burgonya
3 db tojás
1 dl olívaolaj
rozmaring
bazsalikom
kakukkfű
petrezselyem

bors
1 dl tejszín
1 fürt koktélparadicsom

A pulykamellet csíkokra vágjuk, majd friss rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal ízesítve olívaolajban pácoljuk egy napon át. Forró serpenyőben elősütjük, ekkor sózzuk.

A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, habosra keverjük, majd belekarikázzuk a főtt burgonyát. Ezután a tojásos burgonyát a húsra öntjük, és készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel és paradicsommal díszítjük.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.01.21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok