2 db zsemle
só
szerecsendió
2 tojás
3 evőkanál liszt
petrezselyem
olaj a sütéshez
A húst kockára vágjuk, egy serpenyőben forró olajban sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítve párolni kezdjük. Miután kicsit megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, majd felöntjük húslével. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a vékonyra vágott sárga- és fehérrépát, a karalábét, a zellert, a zöldborsót és a gyömbért. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejszínt összekeverjük húslével, majd besűrítjük vele a levest, végül friss kakukkfűvel meghintjük.
Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk az apró kockákra vágott zsemlét, a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük és összedolgozzuk. Kezünket lisztbe mártva apró gombócokat formálunk belőle, majd forró olajban megsütjük.