Kezdő férfi konyházók is megküzdenek vele, ha a tököt képesek egyedül megpucolni és kockára vágni. (Nem is olyan könnyű feladat, bár egy halat megpucolni azt hiszem nehezebb!)
Hozzávalók:
Tök kockák;
Méz,
Só
Csipetke fahéj
Pirított tökmag
Ha a felkockázás kész a tök kockákat, egy kanál vajon meg kell futtatni. Akkor lesz jó, ha a villa beleszúrva még kemény közepet mutat. Vízzel felöntjük hogy ellepje a sütőtök kockákat, majd sózzuk. Az egész körülbelül 15 perc alatt puha. Ha megpuhult, tejszínnel, mézzel, egy csipet fahéjjal (elhagyható) össze turmixoljuk. Tálakba öntjök, és a tetejét pirított tökmaggal megszórjuk.
Tippünk: Cukrozatlan tejszínhab felhőcskét is nyomhatunk rá!