A húsevők mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni a bárányborda után.
Hozzávalók:
30 dkg bárányborda
30 dkg főtt bab
40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 db padlizsán
2 dl bor
olaj só, bors
zsálya
petrezselyem
A bárányborda bőr felőli oldalát bevagdossuk, majd sóval, borssal ízesítjük és egészben zsiradék nélkül sütni kezdjük. Egy kis edényben összekeverjük a reszelt citromhéjat, a szeletelt fokhagymát, a zsályát és borsot. A húst megfordítjuk, majd meglocsoljuk olajjal, rászórjuk a fűszereket, kevés vizet öntünk alá, majd fóliával letakarva a sütőben készre sütjük.
Egy edényben olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta az apró kockára vágott padlizsánt, sóval, borssal, zsályával, petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt babot és együtt pirítjuk. Kevés bort aláöntünk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és összeforraljuk. Az így kapott paradicsomos babbal tálaljuk a báránybordát.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu