Szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal egy csipetnyi sóval ízesített vizet forralunk.
Hozzávalók:
25 dkg birsalma
25 dkg alma
1,5 dl tejföl
4-5 evőkanál cukor
1,5 dl tejszín
5-6 szem szegfűszeg
1 db fahéj
1 db citrom
1 db lime
2 ek liszt
3 ek cukor
őrölt gyömbér
csipetnyi só
Az almát és a birsalmát felkockázzuk, megszórjuk őrölt gyömbérrel, majd a vízben puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd a leveshez adjuk sűrítésként. Tálalás előtt megcsepegtetjük citromlével és limelével.
Tatin almatorta
Hozzávalók:
8 db alma
1 db citrom
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 ek víz
Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
3 ek cukor
2 tojássárgája
Keverjük össze a lisztet, cukrot, vajat, adjuk hozzá a tojás sárgákat, és keverjük addig, míg egynemű tésztát nem kapunk. Csomagoljuk fóliába és helyezzük fagyasztóba. Az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével. Egy kerek edényben elkaramellizáljuk a cukrot, kevés vajat és vizet adva hozzá, majd ráhelyezzük az almagerezdeket. A tésztát kinyújtjuk, majd az almát beborítjuk vele és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
rtlklub.hu