A zöldbabot leforrázzuk. A hagymát finomra vágjuk, majd egy edényben olívaolajon megdinszteljük.
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
1 fej hagyma
2 ek olívaolaj
60 dkg sertéscomb
3 g fokhagyma
1 db chilipaprika
4 dl tejföl
1 kg kenyér
fűszerpaprika
só, bors
A húst kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk és ízesítjük sóval, borssal, majd megpirítjuk. Mikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, és a felkarikázott chilipaprikát, majd felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leforrázott zöldbabot és a tejfölt. Folytonos kevergetés mellett újra felforraljuk, majd friss, szeletekre vágott ropogós kenyérrel tálaljuk.
rtlklub.hu