HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Salátabár > Szójacsíra saláta

t: 3640

Szójacsíra saláta

A szójacsíra szójababból készül. Otthon is elő lehet állítani. Friss, fiatal szójababot félórát vízben áztatunk, majd tálba, nedves vattára tesszük. Fóliával, lefedjük, sötét helyre tesszük.



Hozzávalók:


25 dkg szójacsíra
1 db lilahagyma
1 db körte
metélőhagyma
15 dkg füstölt pulykamell vagy csirkemell
2 ek fehérborecet
2 ek sherry ecet

bors
6 ek dióolaj
2 ek szezámmag
1 ek olaj
1 cs friss petrezselyem


Öblítsük le hideg vízzel a szójacsírát, majd alaposan csepegtessük le.
Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk csíkokra. Mossuk meg a körtét, vágjuk ki a magházát, és vágjuk vékonycikkekre.

A pulykamellet vágjuk apróra.

Készítsünk salátaöntetet az ecetből, sherryből, dióolajból, sóval és borssal ízesítsük, és keverjük össze a saláta többi hozzávalójával, majd hagyjuk kb. 15 percet állni.
Pirítsuk meg a szezámmagot kevés olajon, vagy szárazon, és szórjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt a salátára.

rtlklub

2008.03.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok