Hozzávalók:
5 dl fehérbor
½ citrom
szegfűszeg
egész fahéj
10 dkg cukor
csipetnyi só
1 dl tejszín
5 tojás sárgája
3 cl rum
5 dkg mazsola
Habgaluskához:
1-2 db tojás fehérje
2 evőkanál porcukor
2 dl tej
2 evőkanál cukor
A bort kevés vízzel felhígítjuk, belereszeljük a fél citrom héját, ízesítjük egész szegfűszeggel és fahéjjal, valamint a cukorral és a sóval, majd felforraljuk. A tejszínt összekeverjük az 5 tojás sárgájával, és a leszűrt, már nem forró forralt borhoz adjuk, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük vele a bort. Betétnek a rumba áztatott, kinyomkodott mazsolát teszünk bele.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan összekeverjük a porcukorral, és ujjnyi vastagon egy tálra simítjuk. A tejet a cukorral felforraljuk, a tűzről levéve a tojásfehérjékből szaggatott galuskákat beletesszük, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu