A vitaminban gazdag levesbe még egy kis nasit is belecsempészhetünk.
Hozzávalók:
2 ek cukor
1 db hagyma
1 ek curry por
60 dkg sárgarépa
1 l húsleves
3 dl tejszín
2 dl narancslé
1 db narancs
5 dkg tökmag
8 szelet bacon
4 szelet toast
4 szelet sajt
1 ek méz
A cukrot elkaramellizáljuk, majd megpirítjuk rajta a kockára vágott hagymát. Ha megpirult, hozzáadjuk a curry port, és a felkockázott répát. A mikor a répa megpirult, felöntjük a húslevessel, narancslével és puhára főzzük. Amikor a répa megfőtt, hozzáadjuk a mézet és egy kevés julienre vágott narancshéjat, végül elkeverjük benne a tejszínt. A bacont ropogósra sütjük, mellette megpirítjuk a tökmagot, betakarjuk sajtszeletekkel, ráhelyezzük a kenyérszeleteket, majd összepirítjuk. A levest a szalonnás toastokkal tálaljuk.
rtlklub