Hozzávalók:
40 dkg harcsafilé
15 dkg liszt
3 db tojás
1,5 dl sör
1 dl tejszín
1 db citrom
50 dkg főtt burgonya
15 dkg zöldborsó
1 cs friss petrezselyem
2 ek olaj
só, bors
A halat csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a tojásokat, a tejszínt, és a sört, majd ízesítjük sóval, valamint reszelt citromhéjjal.
Az így kapott tésztában megmártjuk a halat, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Egy másik edényben olajon megsütjük a cikkekre vágott főtt burgonyát, hozzáadjuk a zöldborsót, majd sóval, borssal, citromhéjjal ízesítjük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
rtlklub.hu