HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Érdekességek > Átszabott tiniarcok

t: 1228

Átszabott tiniarcok

Régebben a tinédzserek csak álmodoztak a pattanásmentes bőrről. Ma már plasztikai beavatkozást kérnek ajándékba, hogy még kialakulatlan bőrük „megfiatalodjon”. Európában 600 ezer kiskorú szeretné az „öregedés” jeleit, vagy az alig látható apró bőrhibákat orvosi úton eltüntetni.

A fiatal lányok – és fiúk – már nem elégednek meg a kozmetikus felkeresésével. Rengetegen kötnek ki plasztikai műtőkben. Rendkívül népszerű körükben a kollagén injekció, a kémiai bőrradír és a lézerkezelések.

A plasztikai eljárások igénybevétele robbanásszerűen a 16-17 éves tinédzserek körében nőtt. Az Amerikai Plasztikai Sebészeti Szervezet felmérése szerint már három évvel ezelőtt 335 ezer kiskorú vetette alá magát műtéti beavatkozásnak. Tették ezt annak ellenére, hogy a bőrgyógyászok a kezeléseket nem tartják megfelelőnek egy tizenéves számára.

Ezzel az európai szervezet szakértői is egyetértenek. Azt tanácsolják a fiataloknak, hogy várják meg, amíg bőrük valóban eléri végleges állapotát és megjelennek az esetleges ráncok. Emellett ne vigyék túlzásba a különböző mesterséges barnító technikák használatát, amelyek roncsolják a szöveteket.

Torello Lotti, a Firenzei Egyetem dermatológia tanszékének oktatója szerint a tinédzserek nem keresnek többé megoldást a bőr olyan tipikus fiatal kori tüneteire, mint a zsírosodás vagy a mitesszerek. Ehelyett egyre csak azon fáradoznak, hogy eltüntessék nem létező ráncaikat vagy megnagyobbítsák az ajkukat. A bőrgyógyász szerint az egyébként jó külsejű fiatalok is elégedetlenek önmagukkal, és a beavatkozásoktól remélik a „szépülést”.

(nana.hu)
#FF0000"> LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség2006.12.01

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok