HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Meztelen fotózások, médiacirkuszok, drogos serdülőkor - Demi Moore, az érzéki nő

t: 4254

Meztelen fotózások, médiacirkuszok, drogos serdülőkor - Demi Moore, az érzéki nő

B.U.É.K.

18 éves korára, Demi családja megtapasztalhatta a válás, szegénység, alkoholizmus és öngyilkosság gyötrelmeit. Apja elhagyta a családot, mielőtt Demi megszületett volna és az anyja hozzáment Danny Guynes-hez, egy újsághirdetés szervezőhöz. Bizonytalan munkája miatt a család kénytelen volt időről-időre költözködni, s ráadásul a keresetét a családfő állandóan eljátszotta.

Rossz neveltetését csak súlyosbította Demi kancsalsága, amelyet két operációval sikerült rendbe hozni. Operációi után, Demi modellként dolgozott Európában (miután otthagyta a középiskolát), és mára már fémjeléül szolgáló érdes hangját kollekció ügynökként szerezte.

Demi 18. életéve temetésekkel és esküvőkkel telt. Apja öngyilkosságot követett el, míg Demi férjhez ment egy rockzenészhez, Freddy Moore-hoz. Rövid életű házasságuk nemcsak Mrs. Moore-rá tette Demit; hanem ez indította arra, hogy a színészet felé forduljon, ugyanis Demi és Freddy a híres Nastassja Kinski szomszédságában laktak, aki ösztönözte Demit arra, hogy színésznő legyen.

Demi egy szappanoperában, a General Hospital-ban kezdte színészi pályafutását (ez indította el később Vanessa Marcil karrierjét is). Néhány sikertelen film után, 1984-ben Demi otthagyta a szappanoperát, miután megkapta Michael Caine lányának szerepét a Blame It On Rio c.filmben.

Ugyanabban az évben, Demi a "nagy kölykök" tagjává vált a St. Elmo's Fire -ben való szereplésével. Minthogy kettős szerepet játszott, mint kokainfüggő kábítószeres nemcsak a mozivásznon, hanem az életben, a film rendezője felmondással fenyegette, s Demi végül leszokott a kábítószerről. A ?80-as években Demit eljegyezte Emilio Estevez, de végül Bruce Willis-hez ment hozzá. A színésznő kapott néhány filmszerepet is, de a legemlékezetesebb alakítása a Ghost-ban volt.

Demi mint sztár az 1990-es könnyes-romantikus Ghost rekordbevétele és a kritikusok elismerése után futott be. Főszerepének köszönhetően a tárgyalótermi A Few Good Men c. filmben, a nagymenő Jack Nicholson és Tom Cruise mellett megőrizte pozícióját Hollywoodban, és elfeledtette gyengécske alakjtásait a Mortal Thoughts, a Nothing But Trouble és The Butcher's Wife c. filmekben.

1994-ben, Demi játszotta a Tisztességtelen ajánlat c. film főszerepét is, s kiérdemelte az MTV Movie Award-ot a Legjobb Csókért a mozivásznon. Még abban az évben, Michael Douglas-szal játszott együtt a Zaklatás c. filmben, ahol bájai felzaklatták a moziba járó közönséget az egész világon.

További kasszasikerek helyett ezt néhány gyengébb film követte, mint A skarlát betű, a Now and Then vagy The Juror. A nagy felhajtás sokat vitatott filmje, a Sztriptíz körüli botrány volt az egyetlen ok, amivel a moziba vonzotta a közönséget, azon a nyilvánvaló tényen kívül, hogy Demi egy sztriptízhölgyet játszott. Viszont ez a film emelte Demit a legjobban fizetett színésznők közé, 12.5 millió USD-t keresve.

A Striptease-ban nyújtott alakítása után, Demi eltűnt a reflektorfényből, majd visszatért a G.I. Jane főszerepében és a nagy port kavart különválásával férjétől Bruce Willis-től, akivel 11 évig élt együtt.

Demi nemcsak színésznő és ex-modell, hanem mohó babagyűjtő is, aki reméli, hogy egy nap megnyithatja saját babamúzeumát. Üzletasszonyként is dolgozik (érdekeltsége van a Planet Hollywoodban Sylvester Stallone-val, Arnold Schwarzeneggerrel és Bruce Willis-szel együtt); s mindenekelőtt Bruce Willis-szel közös gyermekeik -- Rumer Glenn, Scout LaRue és Tallulah Belle édesanyja.

Demi állandóan reflektorfényben van, s ezt viselkedésével is kivívta. A '80-as években meztelenül fotóztatta magát Oui magazinnal és kétszer szerepelt a Vanity Fair címoldalán; egyszer 7 hónapos terhesen, másodszor pedig befestve.

Demi fellépett David Letterman késő esti show-jában is a Striptease forgatása előtt, egy szál bikiniben és a top-ten listába betekerve, amiáltal sikerült megcáfolnia azokat a híreszteléseket, miszerint túl kövér ahhoz, hogy filmszerepet kapjon. Ahogy a Demi körüli felhajtás elcsendesült, a színésznő ismételten bebizonyította, hogy elég fitt ahhoz, hogy eljátssza egy tengerészgyalogos szerepét a G.I. Jane-ben. Három év szünet után tért vissza újból a reflektorfénybe, a Passion of Mind c. filmmel.

Demi Moore legalább annyira ismert filmszerepei által, mint médiacirkuszainak és viharos magánéletének köszönhetően. Bár visszavonult az elmúlt években, Deminek sikerült drogos és öngyilkos serdülőkorából gazdaggá és híressé válnia, s amit nem szabad elfelejtenünk - az egyik legjobban fizetett színésznővé.

(ma.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség
 
Fel-mlm2006.12.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok