HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Szexi képeken Heather Graham - A titokzatos és sokoldalú színésznő

t: 2913

Szexi képeken Heather Graham - A titokzatos és sokoldalú színésznő

Heather Graham először a Bowfinger-ben vált nevezetessé számunkra, ez volt az a film, amely után szinte direkt meg kellett jegyeznünk a nevét. Pedig a Boogie Nights c. nagyon érdekes filmben, (amely a 70-es évek pornóiparáról készült meglehetősen elismert (és jó) film) ő játszotta a Skater Girl, (a koris csaj) szerepét, ami a külföldi kritikusok szerint lehengerlőbb alakítás volt, mint Mark Wahlberg, (a főszereplő), 30 centis kellék-pénisze, részünkről pedig ez az összehasonlítás még csak fel sem merült.

És akkor még nem beszéltünk pár évvel ezelőtti kedvencünkről, a Twin Peaks-ről, amit mostanában ugyan nem jut eszünkbe megnézni, de kellemes emléket jelent, és aminek a vége az volt, hogy Cooper ügynök a tükörben azt mondja, "Annie, Annie, fogat akarok mosni". Nos, ez az Annie is Heather Graham volt. A titokzatos nő, aki egycsapásra elcsavarta Cooper ügynök fejét, amely fejet Audrey barátnőnk 28 részen keresztül hiába próbált fordulatra bírni.

Heather Graham életrajzait olvasva az első dolog, ami eszünkbe jut az, hogy a Bowfinger nagyon-nagyon rá volt írva. (Mármint az a része, amit ő alakított). Heather a középiskolában szerepelt az Óz a Csodák Csodája c. film diákos és színpadi verziójában, és az egész iskolát sikerült meggyőznie arról, hogy ő a legtehetségesebb, és ezt a címet meg is kapta.

Ez az iskola azonban, ellentétben Angelina Jolie-éval nem Los Angeles-ben volt, hanem Milwaukee-ban, (Visconsin-ben), (ahol született, 1970-ben), ahol azért laktak, mert az apja igazi FBI-ügynök volt, és ha belegondolunk ebbe a kis ténybe, szinte már látjuk is azt a beszélgetést, mely során kiderül David Lynch számára, hogy "ennek a bombázó színésznőnek valódi FBI-ügynök a papája", nem csoda, hogy ő lett Annie.

Heather-t kirúgták az isiből, az UCLA-ből, ennek ellenére a Californiába való betelepülése egyáltalán nem volt sikertelen, csak nagyon-nagyon rázós volt. Teljesen azt a képzetet kelti bennünk, mintha a Bowfinger "egyszerű-agyú" színésznőjét, amit alakított, Steve Martin direkt róla írta volna. Ha már említettük a Twin Peaks-t, mit gondoltok, vajon járt Heather a Cooper ügynököt alakító Kyle MacLachlan-nel, a népszerű sorozat főszereplőjével?

Természetesen igen, ha már ott volt. Járt a nála sokkal idősebb James Woods-sal is, amely kapcsolatra később a Mr. showbiz-nek adott interjújában úgy reflektált, hogy "utólag tényleg nem értem, mit csináltam, James nagyon érdekes ember, de nehéz elképzelni, hogy valaha is vele jártam, (pedig el is jegyezték egymást).

Heather egyébként egy erősen katolikus családból származik, a szüleinek egyszer még az is megfordult a fejükben, hogy vajon nem lenne-e jó ötlet őt zárdába adni. Valószínűleg ebbe a tervbe kavart be a "legtehetségesebb" cím, amit pont jókor kapott meg iskolatársaitól. Heathernek nem volt könnyű eljutnia odáig, hogy a Spy Who Shagged Me (Kicsikém) női főszerepét megkapja.

De ne értsétek félre, nem ezt a szerepet volt nehéz megkapnia, hanem egyáltalán befutni, hiszen több évig szinte névtelenül színészkedett a nagyvárosban, és csak a kitartása és a remek szereplései, és az, hogy ha kapott egy lehetőséget, mindig sokat hozott ki belőle juttatták el őt oda, ahol most van. Vegyük figyelembe , hogy sosem modellkedett, vagyis mindig konkrétan színésznő akart lenni. És csak a kemény és gyerekes küzdés, és kitartó munka választotta el őt végül egy egyszerűen bombázó színésznőjelölttől, és tette őt azzá, ami ő most, mindannyiunk kedvence.

(ma.hu)

2006.05.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok