HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Ötven felett az igazi!

t: 1701

Ötven felett az igazi!

Az oslói egyetem kutatói több mint ezer húsz, és hetvenkilenc év közötti féri bevonásával készítettek tanulmányt arról, miként befolyásolja a kor a férfiak szexuális aktivitását és elégedettségét.
Az eredmény egészen másképpen alakult, mint azt a legtöbben gondolnák!
Az ötven feletti férfiak, ha ugyan nem is olyan aktívak, hasonlóan elégedettek szexuális életükkel, mint a harminc és ötven közöttiek. A felmérésben részt vevő uraktól azt kérték, hogy 1-4-esig terjedő skálán értékeljék szexuális életüket.
A legmagasabb pontszámmal a húszas éveikben járó férfiak értékelték magukat, átlag 2.79 ponttal, a másodikak az ötven felettiek lettek 2.72-vel, míg a legrosszabbak a 2.55-ös átlaggal a harmincasok. Hatvan év felett jelentősen csökkent az elégedettségi szint 2.46 ponttal, a hetvenesek pedig csak 2.14-ra értékelték szexuális életüket.
A szexológusokat tulajdonképpen nem is lepte meg az a tény, hogy a harmincas éveikben járó urak alig valamivel elégedettebbek, mint majd kétszer idősebb korosztályba tartozók.
Ennek oka az, hogy ők számítanak a leginkább leterheltebbnek.
A húszas korosztályba tartozók többségének még nincs családja, sokan tanulnak, nem végeznek komoly felelőséggel járó munkát, míg a harmincasok javában a karrierjüket építik, és igen stresszes, rohanó életet élnek. Az ötven felettiekre ez már nem feltétlenül igaz, ők már túl vannak a családalapításon, a gyermekeik többnyire magukról gondoskodnak, és feltehetően a karrierjük építésében is befutottak, vagy éppen már nyugdíjba vonulva egy sokkal nyugodtabb életet élvezhetnek.

nice

2006.02.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok