HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Túl kevés idő marad a szexre

t: 1603

Túl kevés idő marad a szexre

Túlhajszoltság, időhiány, káros szenvedélyek. Többségében ezeknek köszönhető, hogy egyre kevesebb időt szánnak az emberek a szexre. Pedig a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport felméréséből az is kiderül: a párkapcsolatokban a szex fontosabb a szerelemnél és a közös érdeklődési körnél is.

– Az on-line felmérésben mintegy kilencszáz ember vett részt – mondta el lapunknak dr. Kardos Róbert urológus főorvos, a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport szakértője. A főorvos tájékoztatása szerint a merevedési zavar mintegy 500 ezer férfit érint hazánkban. Ha ehhez hozzávesszük az illető urak párját is, már egymillió olyan emberről beszélhetünk, akinek nincs rendben a szexuális élete.

– Régebben a merevedési zavart lelki tényezőkre vezették vissza, ám a legújabb kutatásokból kiderül: az esetek nyolcvan százaléka szervi eredetű.

Megdöbbentő, hogy már a 30–40 év közötti férfiak 35 százalékánál is tapasztalható ilyen gond – állítja Kardos doktor.

A felmérés egyébként arra is rámutat, hogy a potenciazavarban szenvedők fele fordul csak orvoshoz, pedig a gyógyszeres terápia ma már 80-90 százalékban eredményes.

Komár László nagy nőfaló hírében áll, főleg könyve megjelenése óta. Szerinte a szex a legnagyobb ösztönző egy kapcsolatban.

– Vannak fokozatok a szexen belül. A szerelem például a szex előszobája. Nekem szerelem „üzemmódban” megy legjobban a szeretkezés – vélekedik az énekes.

Komár szerint a káros szenvedélyek között is különbséget kell tenni, hiszen míg a kártya nem befolyásolja a potenciát, az alkohol és a kemény drog igen.

Tóth Attiláné tizennégy éve él a párjával. Kapcsolatukat az asszony saját bevallása szerint is zavarja az ital.

– Nem szereti, hogy iszom, de ezzel együtt elviseli. Igaza van azoknak akik azt mondják, hogy a szex a legfontosabb a párok között.

színesbulvár

2005.09.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok