HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Néma gyereknek… - hogyan beszéljünk a szexről?

t: 1577

Néma gyereknek… - hogyan beszéljünk a szexről?

Semmiképp se azzal indítsuk a beszélgetést, hogy felsoroljuk társunk összes hibáját, amelyek miatt szeretnénk változtatni szexuális életünk jelenlegi menetén. Főleg ne utaljunk korábbi időszakokra, amikor még “bezzeg” másként volt, és semmiképp se térjünk ki előző partnerek képességeire.

Ehelyett koncentráljunk arra, ami most javítana a helyzeten, azaz aktuális vágyainkra, igényeinkre. Emlékeztessük partnerünket egy-egy jól sikerült együttlétre, arra, ami akkor örömöt szerzett nekünk, és szeretnénk, ha megismétlődne. Fontos, hogy hozzáállásunk és mondandónk pozitív kisugárzású legyen.

A szexuális élet másik gyakori kerékkötője a tettetés, amelynek általában nincs semmi haszna. Soha ne válaszoljuk a “na milyen volt” kérdésre, hogy “isteni voltál, drágám” – ha nem volt az, de a kedvében szeretnénk járni a társunknak. Az őszinte beszéd az egyetlen eszköz, amely segíthet kilábalni a kátyúba jutott szexuális együttlétekből.

Hasznos, ha a nyílt szavakhoz “bemutató” is járul: mutassuk meg partnerünknek, mit szeretnénk, ha tenne velünk… Ha ezt nem jól csinálja, ne szégyelljük lágyan elvenni a kezét arról a helyről, ahol az nekünk nem okoz örömöt, és megmutatni neki, hol vagyunk a legérzékenyebbek, mitől jövünk leginkább izgalomba…

Tegyük a kommunikációt kétirányúvá: hallgassuk meg mi is partnerünket, figyeljük meg mozdulatait, így könnyen rájöhetünk, mivel szerezhetünk neki a legnagyobb örömet.

Mit nem szabad tenni?

Semmiképp se szabad állandóan újabb és újabb igényekkel előállni, vagy folyamatosan kritizálni a partnerünket. Alapszabály az, hogy nem szabad elvenni a másik önbizalmát. A leghelyesebb “vegyíteni” a kívánalmakat úgy, hogy közben azt is kedvesünk tudomására hozzuk, mivel vagyunk már tökéletesen elégedettek. A szexuális életre is igaz az egyszerű, de mély igazságot hordozó mondás: “Néma gyereknek anyja sem érti a szavát” …

Nem szabad továbbá mellőzni a test erogén zónáit. Már a kezdő szerelmeseknek is ismerniük kell a testnek azokat a részeit, amelyek a legnagyobb szexuális izgalmat válthatják ki bennük. Ezek: az ajkak, a mell, a mellbimbó, a nemi szervek. A valamivel kevésbé ismertek: a fülcimpák, az ujjvégek és a lábujjak, a könyök és térd belső részén lévő lágy bőr, a hát egyes részei és a tarkó. Amikor a megfelelő kommunikáció mellette ezekre koncentrálnak, rendkívül örömtelivé válhat a szexuális együttlét.

stop


2005.09.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok