HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Hárman párban – és az ágyban

t: 8901

Hárman párban – és az ágyban

Tudod, hogy szemétség, amit ez a pasi tesz, ráadásul mind a hárman szenvedünk a viszonytól – mondja Emese. – Mégis, amikor rideg, hisztis és slampos feleségéről mesél, a meg nem értésről, amely a házasságát jellemzi, megsajnálod. És megbocsátod, hogy bár az ellenkezőjét hiteti el veled, mégis csak a második vagy. - Emesét – rendszerint – nős férfiakkal hozza össze a sors. Nem keresi őket, csak az útjába akadnak.

Sajnálni való álszentek?
Mindennapos eset, mondják: egyidős a házassággal. Vannak, akik szerint a férfiak alaptermészetébe amúgy sem fér bele, a holtomiglan-holtodiglan. Vadászszenvedéllyel dúsított vérük hajtja őket tovább és tovább. És mert közben kényelmesek is, visszatérnek az asszonyhoz újra és újra.

Általában ugyanis ez a vége. A szemszögükből nézve kínossá, kényelmetlenné – követelőzővé – válik a szerető. Ekkor véget vetnek a kapcsolatnak. És meggyónva vagy eltitkolva hazamennek, ahol általában vissza is fogadják őket. Az a feleség, akinek már nem kell macsót játszaniuk, naponta bizonyítaniuk. Aki ismeri a betegségeiket, a gyógyszereiket és a mániáikat. Mondják, az okos feleség azt vallja: egy-két félrelépés belefér, fő, hogy mellettem maradjon.

Szakértők összeállították a „visszatérések” okait. Elsőként azt jelölték meg, mely szerint a férj egyáltalán és eredetileg sem akarta elhagyni a feleségét. Vagyis szerelmes lett, de a válásra nem gondolt, a viszonyba belekezdett, többre azonban nem vágyik. Amikor rájön, hogy veszélyes vizekre evezett – visszamegy.

Lehet okolni a stresszt is. A házasságon kívüli viszony ugyanis nagy szervezkedést jelent: alibik, kifogások keresését, bizonyítékok eltüntetését, dupla kiadást, magyarázkodást, kevés alvást. Aztán a szerető is igényeket támaszt, mert idővel nem elégszik meg a másodlagos szereppel, hosszú távon méltóságon alulinak tartja, többet szeretne.

- Nagy szerelem volt a lelki és földrajzi távolságok ellenére – folytatja Emese. – Külföldön éltem és bébiszitterkedtem egy három gyerekes családnál. A feleség rideg volt, nem foglalkozott a férjével, de a gyerekekkel sem. A férfi általában visszahúzódott a saját birodalmába. Fokozatosan kerültünk közel egymáshoz. Beszélgettünk, együtt vigyáztunk a kicsikre… Éreztem: itt az ideje, hogy észbe kapjak. Hazajöttem. Pár hónap múlva egyszer csak itt volt. Megkeresett. Nagyon szerettük egymást. Hónapokat töltött ingázva. Aztán vége lett.


Szeretők és riválisok
- Korábban kőkeményen tartottam magam ahhoz az elvhez, hogy sosem megyek bele olyan kapcsolatba, amelyben csak másodhegedűs lehetek – kezdi Anett. – Mégis: ő volt életem egyik legfontosabb pasija. Amikor találkoztunk mindketten komoly és stabil kapcsolatban éltünk. Elsöprő, ezerszázalékos szenvedély volt, majdnem egy évig tartott. Nehezen viseltem a „viszonnyal” járó kellemetlenségeket. Az állandó titkolózást, a félelmet a lebukástól, és főleg a szüntelen önmarcangolást, lelkiismeret furdalást. Egy évig tartott, aztán elváltak útjaink… Ritkán ugyan, de ma is találkozunk. Mint barátok, távoli ismerősök persze.

A visszatérés egyik oka az is, hogy a szerető általában fiatalabb. A férj pedig kötelességtudó. Fontos számára a méltányosság és az illem. Egyre erősebb lesz lelkiismeretének hangja. Míg végül felébred az álomból; az ész bekapcsol, és nyer.

A férfiak félnek a veszekedéstől és annak árától - mondják a szakemberek. A szerető és a feleség azonban szereti a tiszta képet. A válás pedig idegtépő, költséges. De szentimentális is a férfi: erősen élnek benne az emlékek. Bármilyen izgalmasak legyenek is az új tapasztalatok, a régi élményektől nem tud szabadulni. Felesége szenvedéséért pláne nem szeretne felelős lenni. Inkább okolja a szeretőjét.

Hazugok, hatalmak, viszonyok
- Furcsa kapcsolat volt a miénk – meséli Bori. – A tipikus helyzet: ő volt a főnök, én a titkárnő. Tudtam róla szinte mindent, én szerveztem meg az életét. Idővel megismertem a titkait, gyengéit, félelmeit. Sok időt töltöttünk együtt. Vacsorát rendeltünk, ha nagy munkában voltunk, vacsorázni vitt, amikor befejeztük. Észre sem vettem, hogy egyre jobban és jobban beleszeretek. Pedig ismertem a feleségét, a gyerekeit. Aggódtam, ha betegek voltak, drukkoltam ha vizsgáztak . És naiv is voltam, nagyon. Nem tudtam, hogy csak veszíthetek. Amikor vége lett, lehetetlen volt a cégnél maradnom. Most csupa nő között dolgozom, és egyre ritkábban gondolok az én „szeretett” főnökömre – teszi hozzá.

Egy szerető mellett a férfi saját feleségét is új fényben látja – így a szakemberek véleménye. Többet tud róla, válsághelyzeteket élt át vele, ő a gyerekei anyja. A szerető vele szemben eleve többszörös hátránnyal indul a versenyben.

Amikor a nő tartja

- Ma már szégyellem magam miatta, de akkor úgy éreztem enyém a világ: van két tök jó pasim, mindkettő mást ad, másban jó – vallja Kinga. – Két éve éltem már az akkori partneremmel, nevezzük Péternek, egy amolyan se vele, se nélküle viszonyban. Jókat szórakoztunk együtt, első osztályú volt az ágyban, de a lelkem boldogságát másfelé kellett keresnem. Éppen sokadszorra szakítottunk, amikor elegem lett és kimentem Ausztriába, dolgozni. Össze is jöttem egy osztrák fiúval. Csak hát közben Péterrel rájöttünk: hiányzunk egymásnak. Újrakezdtük. Mellette folytattam a viszonyt az osztrákkal is. Úgy éreztem, hogy ketten együtt adják meg nekem ami kell. Sokáig tartott, amíg rájöttem, bármennyire is akarnám nem lehet egy emberré összegyúrni őket. A lebukástól nem féltem, hiszen az egyik itt volt a másik pedig ott. Lelkiismeret furdalásom pedig azért nem volt, mert igazán mély érzelmeket egyikük iránt sem tápláltam. Az lett a vesztem, hogy az osztrák „fél” egyre szerelmesebb lett, és ezzel együtt féltékenyebb és kételkedőbb. Aztán lebuktam előtte. Kidobott. Nem fájt, talán egy kicsit örültem is, kezdett már sok lenni az a kapcsolat. Így utólag tudom, hogy egy egoista állat voltam, mert nekem ők ketten egyszerre voltak jók.

Egy közvélemény kutatás szerint a nők többsége – bár szituációtól függ – de hajlik arra, hogy az egyszeri félrelépést megbocsássa. Elfogadják az indokokat, érveket, magyarázkodásokat is, ha azok mély meggyőződéssel, hitelesen hangzanak el.

nana

2005.09.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok