HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Az alkalmi szex erotikája

t: 1689

Az alkalmi szex erotikája

Az alkalmi szex kifejezés magában hordozza azt, hogy nincs elkötelezettség érzet a másik iránt. Ilyenkor inkább az "itt és most" a hangsúlyos. A pillanat "szépségéről" van szó, anélkül, hogy arra gondolna az ember, hogy a partner hogyan vélekedik róla, vagyis az érzelmi kapcsolat hiánya itt a testi együttlét előnyére válik.

Szex egy idegennel - sok ember számára az ismeretlen, az újszerűség kívánalma a kulcs az alkalmi légyottra. Izgalmas titokként fogják fel, és ha szinte biztosak benne, hogy sosem látják egymást újra, akkor a gátlások még jobban feloldódnak. A helyzet olyan lehetőséget kínál a feleknek, mely során egy új személyazonosságot jeleníthetnek meg, vagy titkos fantáziáikat élhetik ki. Azonban része a veszélyérzet is - a lebukás, a védekezés hiánya... Mégis, mitől olyan vonzó sok ember számára akkor az alkalmi szex? A pszichológiai okok szerint akik még fiatal korukban mindenhonnan csak azt hallották, hogy ez egy rossz dolog, pontosan ezért gondolják azt, hogy izgalmas lehet (mint a "tiltott gyümölcs"). Mások esetében azonban az a helyzet, hogy félnek érzelmeiket kimutatni, vagy egyáltalán magát az intimitást akarják kerülni, és ezért választják az alkalmi légyottokat. Fizikai okok közé pedig az tartozik, hogy amikor fenn áll a lebukás veszélye, az izgalmi állapotot idéz elő a szimpatikus idegrendszerben. A légzés gyorsabbá válik, a vérnyomás nő, s adrenalin szabadul fel, s ilyen állapotban a test könnyen, és nagyon hamar képes reagálni a nemi ingerekre.

Végül összefoglalva az alkalmi szex veszélyérzettel párosul, titokzatosságot kínál, gyorsasággal jár, és a testi kielégülésre koncentrál. Ezzel szemben a hosszú távú kapcsolatban egymás jól ismerése, a bizalom jellemzi az együttlétet, mely során már inkább a kísérletezés és a mélyülő érzelmi és fizikai kielégülés a cél.

(eletforma)

2005.08.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok