HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Férfi vágyak

t: 5435

Férfi vágyak

A saját aktivitás öröme
Minthogy az erotikus tevékenységnél nincs férfiasabb, ennek során a férfi önmagának mutatja meg, hogy valóban férfi. Élettanából fakadóan dinamikusan, vállalkozó szellemmel keresi partnerét. Mindez arról tanúskodik, legalábbis az állatvilágban, hogy a tesztoszteron a specifikus hímhormon valóban a cselekvés és az agresszivitás hormonja.

Gyakran mondják, legalábbis a fiatalokra, hogy az erotikus aktivitás sokkal fontosabb a férfinek, mint a nőnek. Még akkor is, ha ezt az állítást számos fiatal nő túlzónak és túlhaladottnak tartja, a férfitársadalom mégis állandó, megalapozott véleménynek tekinti.

* A szerelmi tevékenység a férfi számára legalább kétfajta kielégülést nyújt:A szexuális öröm számára heves, könnyen elérhető, újra ismételhető, hacsak part­nere nem akadályozza meg a maga élvezetének egyéni módon való keresésével.
* Minden egyes sikeres kapcsolat megmutatja neki, hogy megfelel a férfi mintaké­pének, és potenciájának bizonyítékául szolgál.

Elvárja, hogy ne fékezzék
A férfi szexuális vágyának végül is egy biológiai sajátossága van: a szexuális kapcsolat fő célja a spermiumok bejuttatása a méhbe. Ezt a pete megtermékenyülése követi. A férfi funkciója itt befejeződött, amely azonban sokkal kevésbé veszi igénybe őt, mint amennyire ugyanaz az aktus biológiailag igénybe veszi a nőt. Talán ezért van a nőnek aktus után szüksége beszélgetésre, a férfinek pedig pihenésre egy újabb harc előtt.

Elvárja, hogy igent mondjanak neki
Egyébként a férfi teljes mértékben elvárja a nőtől, hogy rendelkezésére álljon: mind pszichológiai, mind szexuális téren, bonyodalmak és halogatás nélkül. Nehezen fogadja el a személyes vagy családi problémákat; ha ezek ekkor zavarják őt.

Amit a férfiak szeretnének a nők tudomására hozni, de nem merik elmondani

* Amit szeretnekÁllandóan álljanak rendelkezésre szexuális vágyaiknak.
* Vágyaikkal egyező aktív részvétel a szeretkezés során.
* Erotikus cinkossá válni.
* Ingerlő alsóneműk.
* Különféle szeretkezési módok.
* Más nőn is legeltethesse szemeit, anélkül hogy ezért elmarasztalnák.
* Szemrehányás nélkül olvashassa a szexlapokat és pornóújságokat.
* Hathatós segítségben részesülni egy bizonyos kor után.


* Amit utálnakKezdeményezéseik visszautasítását.
* Fölösleges felizgatást.
* Az ismétlődő szemrehányásokat.
* Elhúzódó passzivitást.
* Szeretkezés után beszélgetés kezdeményezését.

A nyugalom utáni vágy
Amikor munka után hazatér a férfi, békességre vágyik: ez �a harcos pihenője�, ami megint csak elcsépelt mondás, de szintén a valósághoz tartozik. A nőtől nem csupán azt követeli meg, hogy bármikor rendelkezésére álljon, hanem mindemellett még legyen vidám, csábító és könnyed is.

A mindig rendelkezésre állás óhaján kívül, a férfiak állandóan igénylik az elismerést a nőktől. Még akkor is, ha ez a szemlélet groteszknek tűnik. A férfi szinte zsigereivel igényli, hogy így vagy úgy, de éreztessék vele a felsőbbrendűséget. Önbecsülését abból a képből meríti, amit a nő vetít feléje, innen meríti önbizalmát és a világ iránti bizalmát is. Ez kétségtelenül a sérülékenység váltságdíja.

Véleményünk:
A másik nem jobb megismerése csak megkönnyíti a két nem közötti találkozásokat. De nem mindig képesek a férfiak a női élettan finomságainak a megértésére. Ismételten a nők dolga ezt megmagyarázni társuknak és önmaguknak, gyöngéden, mindig szem előtt tartva és elfogadva a férfielvárások okait.

(tantra)

2005.07.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok