HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > A cseh férfiakat nem érdekli a szex

t: 1733

A cseh férfiakat nem érdekli a szex

Hetente átlagban kétszer-háromszor szeretkeznek a csehek - derül ki abból az országos felmérésből, amelyet a Mladá Fronta Dnes című napilap megbízásából készített egy prágai közvélemény-kutató intézet. Több mint kétezer ember válaszolt a feltett kérdésekre.

Nem sietik el
Az adatok szerint egy-egy szexuális aktus általában 15-20 percig tart, ami több mint az európai átlag. "A szexuális aktus előjátéka a cseheknél már hagyományosan általában kétszer olyan hosszú, mint másutt Európában" - kommentálta a felmérés eredményét Jaroslav Zverina szexológus.

A felmérésből kiderült, hogy egy cseh férfinek általában kilenc, míg a nőknek hat partnere volt. Ugyanakkor a megkérdezett férfiak fele, és a nők egyharmada elismerte, hogy rendszeresen végez önkielégítést. A cseh fiatalok többsége első szexuális tapasztalatait általában 16-17 éves korában szerzi.

Női hatalom
Mindezek ellenére a cseh párok elégedettsége a szexuális életükkel az utóbbi tíz év alatt 82 százalékról 70 százalékra csökkent. Szexológusi vélemények szerint ez elsősorban annak az eredménye, hogy a cseh nők manapság erőteljesebben követelik és érvényesítik jogaikat, mint korábban, és nem elégszenek meg csak azzal, amit a férfiak önként nyújtanak nekik. A cseh férfiak harminc százaléka viszont azt állítja, hogy az utóbbi időben nem igen érdekli a szex.

Őszintén
A cseh férfiak 70, és a nők 60 százaléka beismerte, hogy legalább egyszer már megcsalta feleségét, vagy élettársát. A megkérdezettek döntő többsége úgy vélte, hogy az ilyen ballépéseket el kell ismerni, és a partnernek meg kell bocsátani.

Bronz
Egy másik, korábbi felmérés szerint egyébként a franciák szexelnek a legtöbbet a világon. Az évi 137 szeretkezéssel magasan a 103-as átlag fölött vannak. Nem sokkal maradnak le azonban a franciák mögött a görögök és a magyarok, utóbbiak 131 szeretkezéssel a harmadik helyen végeztek. Arra is fény derült, hogy a japánok, a hongkongiak és a szingapúriak aktívak a legkevésbé.

(velvet)

2005.06.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok