HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Csináld magad! > Energia megtakarítás

t: 1514

Energia megtakarítás

A téli időszak közeledtével egyre fontosabb kérdéssé válik az energiatakarékosság. A következő módszer segítségével számottevő energiát takaríthatunk meg, így a beruházás hamar megtérül.

Konkrét számszerű adatokkal bizonyított tény, hogyha a gázok egy mágneses tér valamelyik pólusán áthaladnak, akkor a légnemű anyag minden molekulája azonos töltésszintre emelkedik. Az így létrejött belső taszító erő a porlasztást hatékonyabbá teszi. A jobb porladás tökéletesebb égéshez vezet, ami által több energia szabadulhat fel. Ezt a folyamatot felhasználva energiát takaríthatunk meg. Három területen hasznosíthatjuk a módszer nyújtotta előnyöket: gázkazánoknál, vízmelegítőknél és gépjárműveknél.

Milyen előnyökkel jár az alkalmazás?

A készülékek karbantartási költsége csökken, mivel élettartama növekedésnek indul. Kevesebb gáz, elektromos áramot fogunk felhasználni. A személyautók esetében a motorban lerakódott korom dekarbonizálódik, ami következtében a jármű dinamikusabbá válik, jobban fog gyorsulni. Nem utolsó szempont a környezet védelem sem, hiszen alkalmazása esetén a környezetbe jutó káros anyagok akár 50%-al is csökkenhetnek.


otletmozaik.hu

2007.10.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok